Despre Sopron
Sopron este un oras din vestul Ungariei, in comitatul Gyor-Moson-Sopron, unul dintre cele 23 de regiuni cu statut de comitat ale tarii. Pe aproximativ 170 de kilometri patrati locuiesc 57.000 de oameni. Acest teritoriu sustine o puternica minoritate germana, motiv pentru care este in mod oficial bilingv. Dupa Primul Razboi Mondial, urma sa devina capitala provinciei austriece Burgenland, insa Guvernul a obtinut o intelegere in urma careia a fost organizata o consultare populara pentru stabilirea statului caruia sa-i apartina regiunea Sopron. Referendumul a avut loc in decembrie 1921, iar majoritatea au votat pentru Ungaria. In acest oras, cei mai multi dintre locuitori sunt romano-catolici, existand insa si luterani, calvinisti, dar si atei.
Sopron este o regiune producatoare de vin, fiind unul din putinele locuri din Ungaria in care se produc atat vinuri rosii, cat si albe. Pentru vinul rosu se folosesc strugurii Kekfrankos, iar pentru celalalt strugurii Traminer. De asemenea, e de bine de stiut pentru turisti ca arhitectura din sectiunea veche a orasului reflecta indelungata sa istorie, cu pereti si fundatii ramase inca de la Imperiul Roman.
Turnul din Sopron (un fel de Foisor de Foc) este simbolul orasului. Structura construita in 1290, cu o inaltime de 58 de metri, strajuieste portile de intrare in oras.