Date generale
Istanbul este recunoscuta pentru
Cand este indicat sa vizitati orasul Istanbul
Istanbulul are un climat temperat-oceanic, cu veri fierbinti si umede si ierni reci si ocazional, cu zapada. Temperaturile cele mai ridicate se inscriu in luna august, asa ca nu ar fi recomandat sa vizitati Istanbulul in aceasta perioada. Cele mai potrivite luni pentru a vizita acest oras sunt mai, iunie, septembrie si octombrie, cand nu e foarte cald, dar nici foarte frig, desi noptile pot fi oarecum racoroase.
Ce sa luati in bagaj
Avand in vedere ca uneori s-ar putea sa ploua, e bine sa aveti in bagaj o umbrela. Hainele subtiri si palariile sunt recomandate pentru zilele de vara, iar cele groase, in cazul in care vizitati Istanbulul iarna.
Magazine si piete in Istanbul
Daca vizitati Istanbulul shoppingul trebuie neaparat sa faca parte din programul dumneavoastra. Varietatea imensa de cumparaturi pe care le puteti face aici si preturile avantajoase vor face ca excursia dumneavoastra sa fie una mai placuta. Marele Bazar cuprinde peste 4000 de magazine, iar imprejurimile sunt pline si ele de locuri de unde puteti achizitiona suveniruri si multe altele. Pe langa toate acestea, mai exista in orasul situat pe doua continente 77 de centre comerciale dintre care Forum Istanbul Shopping Center, Istanbul Cevahir, Kanyon, Istinye Park sau Akmerkez sunt unele dintre cele mai interesante.
Evenimente si festivaluri in Istanbul
Daca vizitati Istanbulul pe timp de vara nu ratati ocazia de a fi prezenti la Festivalul International de Muzica din Istanbul, care aduna nume importante din numeroase tari, ale caror concerte pot fi urmarite chiar si in unele cladiri istorice ale Istanbulului. De asemenea, in Istanbul puteti lua parte si la Festivalul International de Teatru, unde an dupa an se aduna peste 20 000 de oameni.
Ramadanul este cel mai important eveniment din luna octombrie, cand oamenii de religie islamica postesc si trebuie sa se abtina de la violenta, manie, lacomie, invidie si barfa, pentru a-si da ocazia sa fie oameni mai buni. La incheierea lunii de post oamenii celebreaza una dintre sarbatorile lor nationale, organizand un festival care tine trei zile, numit Festivalul Zaharului, cand oamenii se bucura din nou de gustul deliciilor traditionale si de alte obiceiuri care le-au fost interzise pe tot parcursul postului.