Despre Celje
In sudul tarii, la confluenta raurilor Voglajna si Savinja, aproape de raul Sava, gasim un oras de o mare importanta culturala si arheologica pentru intreaga regiune slovena, orasul Celje. Este al treilea oras ca marime din Slovenia, situat la aproximativ 240 de metri deasupra nivelului marii si deseori lovit de cutremure minore.
Istoria spune ca orasul Celje dateaza inca din antichitate, aici locuind, in antichitate, celtii, grecii si romanii. De asemenea, istoria veche a orasului ne spune ca era denumit de catre greci Kelea, elenii apreciind foarte tare aceasta regiune din sudul Sloveniei.
In anul 1341, orasul a devenit sediul Contilor de Celje, de atunci schimbandu-se si numele acestei asezari urbane, in Celje, dupa denumirea Contilor. In anul 1991, orasul si-a declarat Independenta si a devenit o parte din Slovenia, de atunci si pana azi cunoscand din ce in ce mai multi turisti, datorita Episcopiei de Celje care se gaseste aici, fondata de Papa Benedict al XVI-lea.
Celje este un punct de atractie des vizitat de catre turistii din intreaga lume, oferind adevarate tezaure folclorice ale Sloveniei, un castel medieval de unde se poate admira intreaga panorama a localitatii si un mediu natural plin de verdeata.