Despre Saint Louis
Saint-Louis este capitala regiunii cu acelasi nume din Senegal. Saint-Louis a fost capitala coloniei franceze din 1673 pana in 1902. Centrul vechi al orasului colonial este situat pe o insula ingusta (doar 2 km lungime si circa 400 m latime), pe raul Senegal. Saint-Louis este situat la frontiera Mauritaniei, desi trecerea frontierei este la Rosso, la 100 de km in amonte.
Trei caracteristici dau orasului Saint-Louis aspectul sau distinctiv: Sahel, mlastinile si Langue de Barbarie. O parte din Sahel, un loc desertic de tranzitie, este populata cu palcuri de salcami. Mlastinile sunt formate in timpul sezonului ploios cand se revarsa raurile in tara, creand iazuri care atrag pasari, cum ar fi flamingo si pelicani. Langue de Barbarie este o intindere de nisip de 600 km prevazuta cu arbori Filao care au rolul de a preveni eroziunea solului.
Turismul constituie o parte importanta a economiei Saint-Louis. Orasul pastreaza o mare parte din structurile secolului al XIX-lea, amintind de alte orase cum ar fi: Bahia, Cartagena, Havana si New Orleans. Datorita aspectului sau distinctiv, numeroaselor site-uri atractive, festivalurilor internationale de muzica si expozitiilor culturale, Saint-Louis atrage multi turisti in fiecare an.
Printre numeroasele locuri atractive din Saint-Louis se disting Parcul National al Langue de Barbarie, Parcul National de pasari Djoudj, Rezervatia Fauna de Gueumbeul, plajele - cum ar fi cea a Langue de Barbarie -, Palatul baronului Roger Richard-Toll, barajul Maka-Diama si diverse cabane de vanatoare pe partea de sud a raului Senegal.
Orasul a fost listat ca un site al Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 2000 si turismul cultural a devenit un motor al cresterii sale.