Despre Soufriere
Soufriere este un oras aflat pe coasta vestica a insulei Saint Lucia. In trecut, cand orasul a fost fondat de francezi, Soufriere era capitala insulei.
Puteti ajunge in Soufriere cu autobuzul 3F din capitala insulei, Castries. Exista si cateva microbuze care circula din Vieux Fort catre Soufriere. Cealalta varianta, calatoria cu taxiul, este mai comoda, dar mai costisitoare, tariful pentru ruta Castries – Soufriere fiind de aproximativ 80 de dolari.
Singura modalitate de a va deplasa in interiorul orasului este mersul pe jos, intrucat nu exista taxiuri sau mijloace de transport in comun. Aveti, bineinteles, varianta inchirierii unei masini la sosirea pe insula, de la aeroport.
Odata ajunsi in Soufriere puteti vizita foarte multe atractii turistice. Printre acestea se numara Gros Piton si Petit Piton, doua roci vulcanice imense, localizate la sud de oras, care fac parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Acestea au o inaltime de 771, respectiv 743 de metri si sunt unite de creasta Piton Mitan. Chiar in varful acestei creste se afla Hotelul Ladera, de unde puteti avea privelisti spectaculoase asupra golfului Jalousie. Gros Piton si Petit Piton, acesti munti in miniatura, au dat numele berii indigene din insula Saint Lucia. Un alt punct de interes din Soufriere este reprezentat de izvoarele sulfurice. Orasul este localizat in caldera vulcanului stins Qualibou si de aceea zona este activa din punct de vedere geotermal. In centrul izvoarelor apa poate atinge si 170 de grade Celsius, insa exista zone in care apa are o temperatura mult mai mica, de 45 de grade Celsius, iar turistilor le este permisa intrarea, mai ales datorita faptului ca aceste izvoare au si proprietati terapeutice. Dupa ce vizitati Gros Piton, Petit Piton si izvoarele termale va puteti relaxa la Soufriere Estate, o veche proprietate coloniala, unde se afla o gradina botanica, bai de sulf si Cascada Diamond. Pentru o zi de plaja perfecta va recomandam Anse Chastanet, o plaja cu nisip negru, ideala pentru scuba diving si snorkeling. Tot acolo se afla resortul omonim de lux si un centru pentru inchirierea echipamentului folosit la scufundari.
In ceea ce priveste shopping-ul, in Soufriere exista cateva magazine de suveniruri. Va recomandam sa nu aveti incredere in vanzatorii ambulanti care ofera spre vanzare asa-zisele bijuterii handmade traditionale, deoarece majoritatea se dovedesc a fi fabricate in China.
Pentru a lua masa puteti apela la una dintre tavernele traditionale, vestite mai ales pentru rom. De-a lungul falezei exista cateva restaurante mici, la vest de piata centrala. Desigur, aveti la dispozitie si restaurantele resorturilor si ale hotelurilor, dar acestea sunt mai costisitoare.