Cum se ajunge in Kazan

Calatoria cu avionul la Kazan

Persoanele care prefera calatoria pe cale aeriana, trebuie sa stie ca orasul dispune de un aeroport international, insa nu exista cursa directa din Romania. Turistii pot lua avionul cu decolare de la aeroportul international Otopeni din Bucuresti si aterizare la aeroportul international din Moscova. Din capitala tarii puteti lua un alt avion cu destinatia aeroportul international Kazan, puteti inchiria o masina din Moscova sau merge cu trenul sau autobuzul pana la Kazan, in functie de preferintele fiecaruia. De la aeroportul international Kazan, puteti lua un autobuz care pleaca din jumatate in jumatate de ora si va lasa in centrul orasului. Distanta dintre aeroportul din Kazan si oras este de aproximativ 26 de kilometri.

Calatoria cu trenul la Kazan

In cazul in care doriti sa calatoriti pe calea ferata, in fiecare noapte la orele 24.00, de la Gara de Nord din Bucuresti, pleaca trenul spre Moscova. Din Moscova puteti lua un alt tren care va va transporta pana la Gara din Kazan.

Calatoria cu automobilul la Kazan

Persoanele care prefera sa calatoreasca pana la Kazan cu propriul mijloc de transport sau cu autocarele care fac curse saptamanale din Romania spre aceasta destinatie, trebuie mai intai sa se intereseze care este cel mai bun traseu rutier. In general, soferii de autocare din Romania, aleg ruta Bucuresti – Chisinau – Vinnita – Jitomir – Kiev – Moscova – Kazan.

Distanta dintre Bucuresti si Kazan este de 2600 km si daca mergeti cu o viteza medie de 80 km/h, timpul de parcurgere este de aproximativ 35 de ore, in functie de traseul pe care il urmati, de cat de mult sunteti retinuti la vama si de cat de frecvente sunt stationarile pe care le faceti.

In Rusia nu puteti trece decat daca aveti o invitatie, cu ajutorul careia va puteti lua viza de turist de la ambasada Rusiei din capitala Romaniei. Aceasta invitatie trebuie tinuta pana la plecarea de pe teritoriul Federatiei Ruse, deoarece vi se va cere de catre politia de aici. Timp de 6 luni de zile puteti conduce autoturismul cu carnetul romanesc, atata timp cat este tradus si in limba rusa. Daca trece jumatate din an si nu ati plecat inca din aceasta tara, va trebui sa dati un examen rutier, pentru a va lua un carnet de sofer temporar pentru cetatenii straini, valabil in toata tara.

Cand ajungeti in Rusia aveti grija ca autoturismul pe care il conduceti sa nu fie murdar, altfel veti fi intorsi inapoi, si nu uitati sa va achizitionati vigneta, pentru a nu lua amenzi extrem de mari in urma unui control de rutina, politia rutiera oprind aproape toate masinile care au numere de inmatriculare straine. De asemenea, cat timp vizitati aceasta tara, nu depasiti viteza maxima legala admisa aici, deoarece amenziile sunt mari. Daca calatoriti in Federatia Rusia pe timpul iernii, echipati-va anvelopele cu lanturi antiderapante, pentru a nu lua amenda si pentru a nu ramane inzapeziti. In cazul in care aveti aparate de detectare a radarelor, ar fi bine sa le lasati in Romania, deoarece in Rusia detinerea si folosirea aparatelor radar si antiradar este considerata o infractiune extrem de grava si riscati chiar si inchisoare. Centura de siguranta este obligatorie in acest stat si trebuie purtata atat de catre persoanele care stau pe scaunele din fata, cat si de cele de pe bancheta din spate. Copiii cu varste de pana la 12 ani nu au voie sa stea pe scaunul din fata si nici pe scaunul din spate al motocicletelor, iar luminile de intalnire sunt obligatorii si pe timp de zi.