Despre Kazan
Kazan este cel mai mare oras din regiunea Tatarstan, fiind si capitala acesteia. Datorita numarului mare de persoane care locuiesc aici, orasul este al 8-lea ca populatie in Rusia. Acesta este situat la confluenta fluviului Volga cu raul Kazanka, de unde i se trage si numele. Unii locuitori tatari din aceasta regiune spun ca numele orasului deriva de la cuvantul "cazan". Este unul dintre putinele orase din Federatia Rusa care a fost inclus in Patrimoniu Mondial de catre UNESCO.
Orasul dateaza inca din Evul Mediu si a fost fondat fie de catre musulmanii bulgari de pe Volga, fie de catre tatarii membri ai Hoardei de Aur. In timpul guvernatorului Alexandru Gorbatyi Shuisky, tatarii au fost alungati din oras, omorati sau dusi in lagare. Ca razbunare, Imperiul Otoman a atacat orasul, fapt care a dus la distrugerea acestuia. In secolul al XVII-lea, Kazan a fost reconstruit si treptat acesta a devenit un important centru economic, datorita constructiilor navale efecuate pentru flota Marii Caspice. La inceputul secolului al XIX-lea, Alexandru I a fondat Universitatea de Stat si tipografia.
In anul 1905, dupa terminarea Revolutiei Ruse, tatarilor li s-a permis sa populeze iar orasul, acestia construind din nou moschei, un teatru si si-au infiintat propriul ziar. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Kazan a devenit cel mai important centru industrial al productiei militare, aici construindu-se tancuri si avioane pentru armata rusa. La sfarsitul anilor 1990, Kazan a devenit din nou centru cultural si social al tatarilor. Incepand din secolul al XX-lea, orasul a suferit o reconstructie totala, adaugandu-se multe atractii turistice: Kremlinul din Kazan a fost reconstruit, s-a ridicat cea mai mare moschee din Rusia, s-a construit podul Millennium.
In Kazan descoperim numeroase obiective si atractii turistice, aici venind tot mai multi turisti. Unele dintre cele mai importante sunt: Cetatea Kremlin, Catedrala Buna Vestire, Universitatea Lenin, Moscheea Sultanului, Muzeul National al Republicii Tatarstan si Catedrala Sfantilor Petru si Pavel. O veche legenda din secolul al XV-lea, spune ca tatarii care au trait aici au ascuns aur in lacul Qaban, o alta atractie turistica pentru vizitatori. Pe strazile orasului descoperim foarte multe case din lemn cu doua etaje, restaurante, cluburi de noapte, cafenele, terase, taverne si multi vanzatori ambulanti de inghetata si vata de zahar.
De-a lungul timpului aici au trait numeroase persoanalitati rusesti, precum: Viktor Kolotov, jucator de fotbal, Alexander Burmistrov, jucator de hockey, marele poet rus Gavrila Derzhavin etc.