Date generale
Irkutsk este recunoscuta pentru
Cand este indicat sa vizitati orasul Irkutsk
Clima predominanta a acestei regiuni este cea umeda continentala. Cea mai rece luna a anului este ianuarie, iar cea mai calda este luna iulie. Anotimpurile de primavara si de toamna prezinta temperaturi normale, insa ploua destul de mult si bate vantul.
In timpul verii temperaturile sunt extreme, toate verile sunt toride si ploioase, asa ca daca mergeti in Rusia in anotimpul cald, nu uitati sa va puneti in bagaje si umbrela, aceasta fiindu-va de folos atat cand ploua, cat si cand este soare.
Iarna este foarte frig, ninge din abundenta, fiind un anotimp perfect pentru turistii amatori de sporturi de iarna. Daca calatoriti in Irkutsk in anotiMpul rece, nu uitati sa va echipati cauciurile cu lanturile antiderapante.
Limba oficiala in Irkutsk
Limba oficiala a tarii este limba rusa. La periferiile si in centrul orasului, intalnim multe persoane care vorbesc limba ucraineana si limba cecena. In hotelurile din centrul orasului, in restaurante si magazinele mari, angajatii vorbesc foarte bine limba engleza si limba germana.
Etniile din Irkutsk
Mai mult de 50% din populatia acestui oras este formata din rusi, un mare procent fiind si de origine ucraineana.
Religiile din Irkutsk
Religia cu cea mai mare preponderenta in Irkutsk este cea ortodoxa, insa la periferiile acestuia intalnim si multe persoane adepte ale religiilor catolice, protestante, budiste, islamice sau budiste. Mai mult de 5% din locuitorii orasului au declarat in urma unui studiu facut in anul 2010, ca nu cred ca ar exista Dumnezeu.
Bucataria traditionala in Irkutsk
Turistii care viziteaza acest oras vor avea ocazia sa deguste preparate culinare traditionale rusesti. In Irkutsk, dimineata localnicii mananca in general lapte cu cereale. Acestea sunt ca baza principala si pentru majoritatea produselor de panificatie care se prepara aici.
Carnea din care se prepara felurile principale de mancare este cea de pui. Din aceasta se fac supe, ciorbe, tocanite si salate. Sarmalele sunt printre preferatele localnicilor, acestea fiind servite reci cu smantana si se prepara in special in zilele de sarbatoare.
Ca si desert, placintele cu nuci sunt cele mai apreciate de turisti, precum si tortul de mere cu frisca. Sucurile de fructe naturale se consuma mai ales pe timpul verii, precum si berea in zilele toride de vara. In timpul iernii cea mai consumata bautura este votca traditionala ruseasca, cea mai tare bautura spirtoasa din lume, aceasta fiind bauta atat de femei, cat si de barbati.