Ghid turistic Silindia

Despre Silindia

Localizarea si istoria comunei Silindia

Marginita de Muntii Zarandului, comuna Silindia se gaseste la aproximativ 50 km de municipiul Arad, in partea centrala a judetului si dispune de un relief cu aspect de amfiteatru, fiind strajuita de dealurile piemontale vestice si de terasele vailor Dudita si Valea Mare. Frumusetea peisajelor naturale este completata de o clima cu ierni blande si veri calduroase.

Prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1335, cand era cunoscuta sub numele de Selend. Este cert astazi ca teritoriul comunei a fost locuit inca din vremurile indepartate ale preistoriei, asa cum demonstreaza tezaurul dacic descoperit aici, in anul 1967, care cuprinde, printre altele, 800 de monezi dacice din argint, datate secolele III-II i.Ch. Mai tarziu, in veacul al XVIII-lea, Silindia este amintint in docuementele vremii ca fiind un „sat romanesc”.

Atractii turistice in Silindia

Satul Comna, apartinator de comuna Silindia, este o destinatie turistica bine pusa in valoare prin prezenta reliefului colinar, cu peisaje ce te cuceresc inca din primul moment. Localnicii sunt pastratori ai vechilor traditii, evidentiate mai ales in timpul marilor sarbatori religioase de peste an. Daca ajungeti prin aceste locuri la jumatatea lunii noiembrie, aveti ocazia sa luati parte la „Balul strugurilor”, un eveniment marcat de muzica, dansuri traditionale si voie buna. Ocazie de mare sarbatoare este si Balul de Craciun sau Balul de Paste. Din intinerariul vostru turistic nu ar trebui sa lipseasca Monumentul dedicat Eroilor din primul razboi mondial sau cel inchinat celor care au pierit in al doilea razboi mondial, situat in fata primariei.

Silindia