Ghid turistic Pestisani

Despre Pestisani

Localizarea si istoria comunei Pestisani

Comuna Pestisani este situata in sud-vestul Romaniei, in judetul Gorj. Aceasta administreaza sapte sate: Borosteni, Bradiceni, Francesti, Gureni, Hobita (locul de nastere al sculptorului Constantin Brancusi), Pestisani si Seuca. Resedinta administratiei comunei se afla in satul Pestisani.

Ioan Corvin de Huniade, voievod al Ardealului, a fost cel care a facut identificarea localitatii Pesticevo, prin actul dat la 20 oct. 1444.

Satul Gureni este atestat documentar la data de 10 iunie 1525, satul Francesti documentat pentru prima data in hrisovul lui Mircea Turcitul din 5 mai 1583, Seuca este atestat documentar in anul 1604 de domnitorul Radu Serban, iar Borosteni (Borasti) a fost atestat documentar de Mircea Voda la 29 octombrie 1509.

Atractii si obiective turistice in Pestisani

Vizitand aceasta zona puteti vedea noua biserici amplasate in satele Pestisani, Bradiceni, Hobita, Seuca, Francesti, Borosteni si Gureni. Bisericile construite devreme in timp sunt din lemn si numai cele construite recent sunt din zid. Veti putea vizita: Biserica de lemn "Cuvioasa Paraschiva" Pestisani, construita in 1735, Biserica de lemn "Intrarea in Biserica" Hobita, construita in 1822, Biserica Seuca, construita in 1888, Biserica de lemn "Sf. Gheorghe" Francesti, construita in 1823 si Biserica Borosteni, construita in 1935.

De asemenea, in Pestisani puteti vizita Casa memoriala "Constantin Brancusi". O experienta inedita poate fi participarea la „Festivalul raciturilor“, organizat in luna octombrie, in cadrul caruia se intalnesc cei mai buni bucatari de la pensiuni si restaurante, dar si cele mai bune gospodine.

Pestisani