Despre Orlat
Localizarea si istoria comunei Orlat
O vacanta in zona cunoscuta sub denumirea de Marginimea Sibiului, va ofera prilejul sa descoperiti una dintre cele mai vechi asezari din aceasta parte a tarii – comuna Orlat. Situata la 20 km de municipiul Sibiu, in spectaculosul decor al Depresiunii Cibinului, la punctul de intalnire al raurilor Cibin si Sacele cu paraul Orlatel, asezarea se remarca prin frumusetea reliefului si linistea naturii. In timpul dominatiei habsburgice din Ardeal, Orlat era sat de granita ce marca hotarul dintre Transilvania si Tara Romaneasca. Locuit inca din vremurile stravechi ale istoriei, satul a fost intemeiat de comuntatile de romani la debutul evului mediu. Vechea cetate „La zid”, aflata astazi langa Halta CFR Sibiel, se pare ca dateaza din veacul al XIII-lea.
Atractii si obiective turistice in Orlat
Vechea traditie istorica a satului este completata de numeroase obiective turistice ce nu pot lipsi din itinerariul vostru de vacanta. Merita sa faceti un popas la Manastirea Sfanta Treime si la biserica romano-catolica, zidita la mijlocul veacului al XVIII-lea. Cel mai pretios lacas ortodox local este Biserica inchinata Sfantului Nicolae, ridicata in anul 1794, care atrage atentia prin fragmentele de pictura realizata la 1800, care mai pot fi admirate si astazi.
Potentialul turistic al satului este bine pus in valoare, iar ofertele de cazare vin sa satisfaca asteptarile oricarui turist, care stie sa aprecieze farmecul naturii si locuintele cu arhitectura traditionala. Traditiile si datinile locului sunt pastrate cu sfintenie si sunt cel mai bine evidentiate cu ocazia marilor sarbatori religioase de peste an. Daca ajungeti prin aceste locuri la jumatatea lunii martie, aveti ocazia sa achizitionati cele mai frumoase suveniruri de la Targul de primavara. Targuri cu produse traditionale se organizeaza si de Sf. Gheorghe, de Dragaica sau de Ziua Eroilor ori de Sf. Maria. Toate sunt evenimente pline de culoare, ce pun in valoare traditiile locuitorilor din Marginimea Sibiului.