Despre Ocna Sibiului
Localizarea si istoria statiunii Ocna Sibiului
O vacanta in partea centrala a judetului Sibiu, va ofera prilejul sa vizitati vechea asezare cunoscuta sub numele de Ocna Sibiului, aflata la Marginea Podisului Transilvaniei, in Depresiunea Sibiului, la o altitudine de 400 m. Asezarea a pastrat cele mai indepartate dovezi ale locuirii umane inca din vremurile indepartate ale neoliticului, fapt confirmat prin descoperirile arheologice de la Lacul Verde si Paraul Sarat. De-a lungul timpului, Ocna Sibiului s-a remarcat prin bogatele zacaminte de sare dar si pentru frumusetea naturii si bogatia solului, care au creat conditiile prielnice dezvoltarii asezarilor omenesti in timpul dacilor si, ulterior, al romanilor. Alaturi de ruine ale fostelor asezari dacice, au fost descoperite fragmente de ceramica romana in locul denumit „Sub Stupini”. Prima mentiune documentara a asezarii dateaza din anul 1263, cand era cunoscuta sub numele de Terra Wiz.
Atractii si obiective turistice in Ocna Sibiului
Exploatarea sarii, inceputa de daci, a fost continuata in epoca evului mediu de colonistii sasi, stabiliti pe aceste locuri. In secolele XII- XIII au fost sapate numeroase mine de sare, asa cum veti descoperi vizitand Lacul Verde sau Lacul Gemenilor. Sapaturile pentru exploatarea sarii in cursul evului mediu au dus la aparitia lacurilor Sf. Ioan, Brancoveanu si Ocnita. Inca din anul 1598 existau informatii scrise despre existenta unei statiuni balneoclimaterice la Ocna Sibiului, iar calitatile curative ale apelor sarate erau recunoscute inca de acum patru veacuri. La inceputul secolului XX este descoperit fenomenul de heliotermie si de atunci Ocna Sibiului s-a transformat intr-o veritabila statiune, prin construirea si amenajarea spatiilor de cazare destinate confortului turistilor.
Astazi, Ocna Sibiului se numara printre statiunile cele mai apreciate de turistii aflati in cautarea unei destinatii de concediu ideale pentru relaxare si refacere fizica, fiind situata la doar 15 km de municipiul Sibiu. Denumita deseori „litoralul Ardealului”, statiunea ofera toate conditiile pentru petrecerea unei vacante de neuitat.