Ghid turistic Moroeni

Despre Moroeni

Turistii care au in plan o excursie in zona Munteniei, ar trebui sa faca un popas si la Moroeni, o localitatea situata in extremitatea nordica a judetului Dambovita, la 40 km distanta de Targoviste. Cele mai indepartate dovezi ale locuirii umane pe aceste meleaguri dateaza in timpurile indepartate ale istoriei, asa cum demonstreaza urmele unor asezari geto-dace descoperite in vatra satului, la care se adauga monezi grecesti din sec. II i.Ch. Orice turist ajuns pe aceste locuri este cucerit de frumusetea naturii si de relieful predominant montan, dominat de masivele Bucegi di Leaota. Localitatea este strabatuta de apele Ialomitei si paraiele Rusetu si Ialomicioara. Decorul natural spectaculos a facut din Moroeni o destinatie turistica interesanta, ce incanta privitorul cu obiective turistice de neratat. Aerul tonic si clima placuta, benefica in tratarea afectiunilor respiratorii si pulmonare, sunt un motiv in plus pentru care veti reveni curand la Moroeni.

Iarna schimba peisajul, fara a-i reduce din spectaculozitate, mai ales ca domeniul schiabil este imens, iar posibilitatile de distractie pe zapada sunt dintre cele mai diverse. La toate acestea se adauga si ofertele de cazare cu conditii deosebite, asa cum veti descoperi, fie ca alegeti sa va cazati la hotel sau la cabane ori pensiuni.

Obiectivele turistice vin sa completeze un decor de vacanta de neuitat, asa cum veti afla daca alegeti sa vizitati Pestera Ratei, cu galerii dispuse pe trei etaje si considerata cel mai interesant fenomen endocarstic din muntii Bucegi. Faceti un popas si la Pestera Ialomita, situata la o altitudine de 1660 m, care se intinde pe aproape jumatate de kilometru. Odata ajunsi aici, aveti ocazia sa treceti pragul manastirii aflate la intrarea in pestera. Lacasul, ctitorit de Mihnea cel Rau, in veacul al XVI, a fost mistuit de un incendiu in anul 1818 si reconstruit ulterior. Daca dispuneti de timp sufiecient, nu ratati o vizita la Casa memoriala „Cioranescu”, personalitate marcanta in satul Moroeni, in timp ce la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, construita in anul 1925, veti gasi conditiile ideale regasirii spirituale.

Moroeni