Despre Moftin
Situata in judetul Satu Mare, comuna Moftin face parte din Zona "Carei” si se afla la aproximativ 27 km de municipiul Satu-Mare. Din punct de vedere administrativ comuna Moftin cuprinde satele: Moftinu Mic, Moftinu Mare, Domanesti, Sinmiclaus, Istrau, Ghirolt, Ghilvaci si Ghilvaci Gara.
Relieful comunei este reprezentat de zona de ses, aceasta fiind asezata in zona de contact intre Campia Crasnei, Campia Somesului si Campia Ierului.
Satul Moftinu Mic este cunoscut ca fiind locul unde Mihai Viteazul, intors de la Viena (in 1601), si-a instalat tabara pe malul stang al raului Crasna, cu scopul de a-si reorganiza armata pentru a putea sa infrunte trupele principelui Sigismund Bathori. Mihai Viteazul a ramas aici timp de 20 de zile pregatindu-se pentru ultima sa victorie in batalia de la Guraslau. In aceasta tabara, la inceputul lunii iulie au campat peste 16.000 de oameni (din care 8.000 erau calareti), iar la sfarsitul lunii iunie, chiar in ultima zi a lunii, au mai venit aici si 2.000 de silezieni condusi de generalul Rothal. Din acest motiv, localitatea Moftin este strans legata, din punct de vedere istoric, de numele marelui voievod Mihai Viteazu.
In comuna Moftin veti putea vizita: Monumentul eroilor din gara Domanesti, Statuia voievodului Mihai Viteazu, Biserica romano-catolica ,,Maica domnului” din satul Moftinu Mare si Rezervatia naturala Helesteele de la Moftinu Mic.