Despre Lacu Sarat

Daca va aflati in cautarea unei destinatii turistice deosebite, ati putea sa va indreptati atentia spre statiunea de la Lacu Sarat, situata la 5 km distanta de Braila, intr-un decor natural spectaculos. Lacu Sarat este cautat in special pentru namolul sapropelic recunoscut pentru proprietatile curative in tratarea diverselor afectiuni ale organismului. Statiunea isi asteapta vizitatorii pe toata durata anului iar complexul balnear cuprinde spatii de agrement, sali de spectacole si restaurante. Fie ca preferati sa va bronzati sau sa faceti miscare in natura ori alegeti curele de tratament, la Lacul Sarat aveti toate sansele sa va simtiti bine.

Lacu Sarat este o statiune ale carei inceputuri sunt datate din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. In trecut, statiunea din Campia Brailei a fost cunoscuta si apreciata la nivel european chiar, pentru namolul vindecator si pentru conditiile de relaxare pe care le oferea. Localitatea este inconjurata de 70 ha de padure, care atenueaza climatul de stepa pe care in mod normal il confera campia. Apele acestei statiuni sunt bogate in materii minerale si organice – candva un plus in comparatie cu alte statiuni europene. Lacul s-a format pe un vechi curs al Dunarii, in prezent izolat, iar adancimea sa poate ajunge si la 1,80 metri.

Includeti in itinerariul vostru turistic o vizita la Manastirea Lacu Sarat, construita in anul 1996, si nu ocoliti Manastirea Maxineni situata in localitatea omonima, ctitorita in prima jumatate a veacului al XVII-lea de Matei Basarab. Oferta de petrecere a timpului liber este diversa iar pentru fotografii spectaculoase si amintiri de neuitat faceti o excursie in Delta Dunarii. Daca dispuneti de suficient timp, explorati orasul Braila, unde puteti vizita Muzeul Brailei, Gradina Publica, dar si Insula Mica a Brailei sau cararile Muntilor Macin.

Pentru o mai buna orientare, trebuie sa stiti ca prin statiune trece soseaua ce leaga DN21 (E584) de DN2B, dar si linia ferata ce face legatura intre gara Lacul Sarat si Platforma industriala de la Chisca.

Lacu Sarat