Ghid turistic Godeanu

Despre Godeanu

Localizarea comunei Godeanu

Comuna Godeanu este situata in regiunea Oltenia, in muntii Mehedintiului, in partea de nord judetul Mehedinti pe cursul superior al raului Topolnita. Godeanu se afla la o distanta de 31 km fata de Drobeta Turnu Severin. Aceasta include satele: Godeanu, Marga, Paunesti si Siroca. Suprafata totala a comunei este de 44 km².

Atractii si obiective turistice in Godeanu

Data fiind pozitionarea geografica a comunei in zona centrala a Podisului Mehedinti, aceasta este un punct de atractie pentru turisti. Un plus pentru care ati putea alege aceasta comuna pentru petrecerea unei vacante este dat de relieful sau caruia i se adauga particularitatile climei, reteaua hidrografica si fauna. Lapiezurile (microforme sculpturale ale reliefului carstic), dolinele (relief carstic, cu aspect de palnie), valeele (adancituri de teren alungite), poliile (depresiune inchisa, de origine carstica, cu fundul aproape plat), cheile si mai ales pesterile constitue cele mai interesante atractii ale comunei.

In comuna veti putea vizita biserica de lemn „Sfintii Voievozi” si casa de lemn Elena Groescu. De asemenea, in partea sudica a satului Paunesti se afla cetatea Gradet ridicata pe timpul dacilor – o atractie pentru vizitatorii zonei. Manastirea Schitul Topolnitei este, de asemenea, un punct de interes pentru turisti, mai ales in sezonul estival.

Drumetiile pe Valea Topolnitei sunt o adevarata incantare, deoarece aceasta ofera peisaje asemanatoare cu cele montane, cu chei si versanti abrupti si vegetatie mediteraneana. Nu in ultimul rand vizitati Pestera Topolnita, a doua din tara ca marime din tara cu o lungime de 13 km.

Vizitand comuna Godeanu primavera veti putea lua parte la obiceiuri traditionale cum ar fi masuratul oilor, practicat in fiecare sat al comunei. Nedeile sunt o alta caracteristica a zonei, doar ca aici se organizeaza si “ciumarca” un eveniment organizat in amintirea perioadei in care ciuma a bantuit aceste meleaguri.

Godeanu