Despre Frumosu
Comuna Frumosu se gasete pe cursul mijlociul al Moldovitei si este marginita de Obcinele Mari si Obcinele Feredeului. Asa cum probabil v-ati dat seama, frumusetea locurilor, ospitalitatea localnicilor si vechile legende au inspirat denumirea localitatii Frumosu, considerata fara exagerare, una dintre cele mai interesante destinatii de vacanta din zona rurala a judetului Suceava.
Decorurile naturale, padurile seculare de brad si pasunile intinse au creat conditiile prielnice dezvoltarii vietii umane inca din cele mai indepartate timpuri. Intemeiera localitatii este legata, prin traditie, de Descalecatul lui Dragos, care ar fi botezat satul Dragosa. O alta legenda locala, asociaza aparitia satului de personalitatea voievodului Petru Rares, care ar fi fost impresionat de farmecul „unui codru de tei” aflat pe aceste meleaguri, pe care l-a numit „locul frumos”. Dincolo de legenda, localitatea este consemanata documentar in anul 1454.
Principala atractie turistica a zonei ramane peisajul ce incanta privirea oricarui calator. Relieful este dominat de munti cu altitudini ce nu depasesc 1300 m, strabatuti de culoarul Moldovita. Clima regiunii este specifica zonelor montane, cu importante diferente de temperatura intre noapte si zi. O atractie turistica locala deosebita o reprezinta arhitectura traditionala a caselor. Prelucrarea artistica a lemnului este o adevarata arta la Frumosu, iar cerdacurile, usile, ferestrele, portile si gardurile, decorate cu motive geometrice sau florale, viu colorate, pun in valoare talentul mesterilor populari. Marile sarbatori religioase de peste an evidentiaza vechile datini si traditii ale locuitorilor satelor comunei Frumosu, fie ca e vorba de incondeierea oualelor de Pasti sau de obiceiurile ce insotesc sarbatorile de iarna. Costumul popular, tesaturile si broderiile sunt o componenta importanta a artei populare bucovinene, la care localnicii din Frumosu isi aduc aportul prin pastrarea traditiilor si datinilor seculare.