Despre Darmanesti
Localizarea si istoria comunei Darmanesti
In regiunea vestica a judetului Bacau, in depresiunea Comenesti - Darmanesti se gaseste localitatea Darmanesti, ce s-a dezvoltat de-a lungul vailor Trotusului si Uzului. Darmanesti este unul dintre satele unde cultura si invatatura au radacini vechi. Astazi, vechile traditii si obiceiuri sunt inca pastrate si evidentiate cu ocazia sarbatorilor religioase de peste an.
O vacanta pe aceste meleaguri va ofera ocazia sa descoperiti vechiul mestesug al olaritului, ce are o vechime de mai multe veacuri. Din atelierele artistilor populari va puteti procura cele mai originale suveniruri. Daca alegeti sa va petreceti vacanta de iarna la Darmanesti, nu veti regreta, mai ales ca aveti ocazia sa vedeti colindatorii costumati in vesminte traditionale. Nici targurile sau balciurile nu trebuie ratate, mai ales cel organizat in data de 27 iulie, cand veti descoperi o lume vesela, unde domneste muzica si unde se aud strigate de bucurie. Nici tarabele cu turta dulce, vata de zahar si halvita nu lipsesc din acest peisaj colorat. Traditia locului ne spune ca satul Darmanesti a fost locuit din timpurile stravechi ale istoriei, si tot legendele autohtone povestesc ca satul ar fi fost intemeiat de un ostas din armata lui Mihai Voievod. Cert este ca prima mentiune documentara dateaza din anul 1614.
Atractii turistice in Darmanesti
Astazi, frumoasa istorie a asezarii se reflecta in arhitectura edificiilor religioase. O data ajunsi pe aceste meleaguri, incercati sa explorati cat mai mult si faceti un popas in padurile Dumbrava si Seaca, renumite pentru arborii seculari si treceti pragul Bisericii Sfantul Nicolae, care pastreaza in interior o Icoana a Maicii Domnului veche de la 1851. O destinatie turistica de neratat este si Valea Uzunului, situata la 12 km vest de Darmanesti, unde aveti ocazia sa popositi la barajul „Poiana Uzului”, construit in urma cu patru decenii si care are o lungime de 500 m.