Ghid turistic Cosula

Despre Cosula

Situata in partea sud-vestica a judetului Botosani, comuna Cosula are un relief colinar, strabatut de vai inguste, cu o flora bogata, variata si spontana. Comuna are in componenta patru sate: Cosula, Supitca, Padureni si Buda.

Comuna Cosula este atestata documentar din anul 1535, an in care a fost zidita Manastirea Cosula, de la numele careia a ramas si numele satului. Pe teritoriul comunei au fost identificate puncte arheologice prin care se poate demonstra continuitatea locuirii inca din cele mai vechi timpuri si anume: Razima, Gradina Manastirii, Dealul Manastirii - Scoala noua, Vatra satului Cosula.

Turismul in aceasta zona este avantajat de pozitia geografica a comunei, cu o mare varietate de resurse naturale, de prezenta multor monumente istorice si de traditiile stramosesti bine pastrate de localnici. Comuna le ofera turistilor posibilitatea de a vizita: Manastirea "Sf. Nicolae", construita in anul 1535; Biserica "Sf. Nicolae", construita in 1535; "Masa haiducilor" din padurea codrilor de stejar din dealul Gavrilesti; Monumentul Eroilor inchinat eroilor din cele Doua Raboaie Mondiale. De asemenea, in apropierea comunei pot fi vizitate: Muzeul Rascoalei din 1907, de la Flamanzi; cetatea geto-dacica de la Copalau; Manastirea Zosin din Baluseni; Schitul Oneaga din comuna Cristesti; Manastirea Vorona si Manastirea Sihastriei Vorona din comuna Vorona.

Cosula