Despre Corbu
Localitatea Corbu se gaseste in partea de est a judetului Constanta, la 4 km de Navodari si in apropiere de Statiunile Mamaia, Navodari sud si de rezervatia Delta Dunarii. Comuna reuneste satele Vadu si Luminita. In ultimii ani s-au facut progrese vizibile in infrastructura si in extinderea ofertelor de cazare, astfel ca localitatea Corbu are toate sansele sa devina o adevarata statiune turistica. Aseazarea este inzestrata cu o plaja lata, dispune de zone de agrement si poate fi locul ideal unde sa petreceto cateva zile de concediu.
De-a lungul vremurilor, locuitorii acestor meleaguri s-au ocupat cu agricultura, pescuitul, mestesugurile si au intretinut un negot activ cu colonistii greci in vremurile stravechi ale istoriei. Cele mai vechi insemnari istorice sunt legate de satul Vadu, despre care se stie astazi ca a fost locuit inca din epoca paleolitica. In vremurile evului mediu, satul era denumit de otomani Karaharman, nume ce va fi schimbat in Vadu, abia din anul 1926. Satul Luminita (Sahman), aflat in sud-vestul comunei este mentionat documentar la finele veacului al XIX, si era locuit in mare parte de etinici turci care aveau ca principala ocupatie pescuitul. Satul, care numara astazi putin peste 150 de suflete, este locuit de romani. Plaja Vadu este un loc de un farmec aparte. Complet neamenajata, este dovada vie ca salbaticia naturii este tot ce ai nevoie pentru un concediu la malul marii, unde zgomotul specific marilor statiuni estivale, poluarea fonica, aglomeratia, gunoiele si algele inca nu au patruns.
Astazi, localitatea incearca sa se integreze in circuitul turistic, astfel ca au fost construite spatii de cazare unde beneficiati de tot confortul. Pe malul lacului Corbu s-a amenajat o pensiune unde se organizeaza Tabara de tineret, dar si terenuri de sport si un complex pentru tir cu arcul si sporturi nautice (windsurfing si kitesurfing). Plaja Corbu este deseori locul de intalnire al amatorilor de intreceri cu ambarcatiuni cu vele, dar si a celor care prefera scufundarile subacvatice.
Plaja, situata in vecinatatea localitatii, ofera turistilor posibilitatea de a savura momente de liniste in mijocul naturii. Foarte lata si neamenajata, plaja Vadu face parte din rezervatia naturala Delta Dunarii, iar accesul turistilor este permis cu respectarea unor reguli care intezic camparea sau prezenta rulotelor la mai putin de 100 m de mal. De cativa ani, Lacul Corbu gazduieste concursul de pescuit sportiv, care aduna participanti veniti din toate colturile lumii. Pescarii pasionati au sansa sa-si incerce norocul in lacurile de la Grindul Chituc, unde cresc diverse specii de pesti. De altfel, Lacul Corbu si Grindul Chituc au statut de zona naturala protejata, unde pasionatii de ornitologie gasesc cel mai interesant spatiu de observare. O plimbare pe lacul Sinoe va ofera ocazia sa admirati lopatari, rate cu ciuf si pelicani.
Localitatea Corbu ofera conditiile perfecte pentru plimbari cu bicicleta si ATV-ul, mai ales in zona Grindului Chituc. Daca dispuneti de suficient timp, faceti o excursie la Cetata Histria, aflata in apropiere si cunoscuta drept cea mai veche cetate greceasca din tara noastra, construita in urma cu un mileniu si jumatate. Pentru cei care doresc sa extinda aria explorarilor turistice, o plimbare cu vaporul in Delta Dunarii se va dovedi o experienta de neuitata. Comuna Corbu se gaseste in vecinatatea rezervatiei Naturale Delta Dunarii, motiv pentru care nu putini sunt turistii care folosesc localitatea ca punct de plecare in excursiile in Delta. Un motiv in plus pentru care veti dori sa reveniti curand la Corbu este ospitalitatea localnicilor care va asteapta in pensiunile lor cu preparate culinare ce au la baza retete traditionale.