Despre Casin
Situata pe Valea Casinului, comuna Casin beneficiaza de conditii naturale complexe fapt ce a favorizat popularea acestui teritoriu din cele mai vechi timpuri. Cu un relief variat si armonios, cu vegetatie bogata, zona a creat un mediu propice de locuire si conditii bune de existenta. Se spune ca balada „Miorita“ culeasa din aceasta comuna de Alecu Russo, care mai apoi i-a incredintat-o lui Vasile Alecsandri, a reprezentat sufletul crestin al omului aflat in cautarea mantuirii „pe-un colt de rai“.
Comuna Casin este cunoscuta atat in Moldova, cat muntenia si Transilvania –tinuturi vecine. Faima i-a fost adusa de iarmarocul ce se tine in fiecare an la Sfanta Maria Mare, si in buna parte si industria casnica, foarte dezvoltata candva.
Teritoriul Comunei Casin se intinde pe vaile Casinului si Curitei. Comuna este inconjurata de dealurile Buciumi, Podu1 Mare, Dolca, dealul Stanii, Chiva, Purcareata, Maguricea, Buhu, Lada si Cuciurul. CeI mai inalt dintre aceste deaIuri este Dolca cu 511 m. inaltime, fata de nivelul marii.
Din punct de vedere turistin in Casin se pot vizita cateva edificii de cult, insa si imprejurimile comunei sunt deosebit de atractive.