Ghid turistic Capu Campului

Despre Capu Campului

O vacanta in partea central - sudica a judetului Suceava va ofera prilejul sa descoperiti Comuna Capu Campului, asezare situata la 10 km de Gura Humorului, pe bratul drept al raului Moldova. Relieful, destul de divers, se remarca prin culmi montane – Obicina Larga, zone deluroase – Dealul Runcului, Dealul Vacariei si continua cu terase si vai pitoresti. Comuna atinge altitudinea maxima la Obcina Larga – 826 m si cea mai redusa in lunca Moldovei – 400 m. Satul, situat pe bratul Moldovei, se termina brusc in zona de contact cu dealurile din estul Obcinei Voronet, ceea ce a si sugerat cumva numele localitatii – „Capu Campului”.

Situata geografic in zona drumurilor comerciale care legau cu veacuri in urma asezarile din Moldvona ce cele din Ardeal, a facut ca aceasta asezare sa se dezvolte constant. Prima mentiune istorica a teritoriului dateaza din anul 1514, cand Uricul lui Bogdan Voda denumeste aceasta asezarea „Bucurestii Mici”. Satul Bucurestii mici reunea pe la 1775 asezarile Capu Campului si Capu Codrului.

Localitatea este astazi traversata de drumul national DN 2E si drumul judetean DJ 177C si este o destinatie turistica interesanta, unde aveti ocazia sa faceti popasuri in natura, sa descoperiti peisaje pitoresti si obiective turistice cu o veche istorie. Drumetiile montane si partidele de vanatoare sunt principalele atractii turistice ale comunei. Nu puteti parasi localitatea fara sa fii vazut arborele secular Tisa (Taxus bacatta), cu o varsta de peste patru veacuri si declarat astazi monument al naturii. Faceti un popas la Schitul „Sfanta Treime”, situat in Poiana Arsitei, la 650 m altitudine si la 3 km distanta de un alt obiectiv turistic important – Manastirea Slatina. Preocuparea pentru pastrarea vechilor obiceiuri si traditii este evidenta si astazi in randul localnicilor din Capu Campului, unde agroturismul este in plina dezvoltare. Pensiunile si casele de vacanta, precum si spatiile de campare si agement ofera toate conditiile necesare unui concediu de neuitat.

Capu Campului