Ghid turistic Bunesti

Recomandat pentru: -

Despre Bunesti

Localizarea si istoria comunei Bunesti

Daca aveti in plan o vacanta in regiunea de sud-est a Transilvaniei, merita sa includeti in itinerariul vostru turistic si localitatea Bunesti, situata in Podisul Tarnavelor, la o altitudine de 495 m. Frumusetea naturii, relieful colinar si aerul curat sunt doar cateva motive pentru care trebuie sa vizitati cea mai nordica comuna a judetului Brasov, aflata la granita cu judetul Mures. Localitatea este traversata de drumul european E60, care leaga Brasovul de Targu Mures.

Locuita inca din timpurile indepartate ale istoriei, asezarea gazduieste si azi vestigiile cetatii dacice de la Dealul Cetatii si Cetatea Roades, unde arheologiii au descoperit urne funerare, altare si vetre de foc. Colonizarea sasilor pe aceste meleaguri a dus la distrugerea cetatilor si construirea bisericilor fortificate, care aveau rolul de a proteja granitele imperiului maghiar de atacurile tatare. Vatra comunei a fost indentificata la poalele Dealului Cetatii, fapt demonstrat de vestigiile arheologice descoperite aici si care dateaza din perioada neolitica. Prima mentiune documentara a satului Bunesti dateaza de la 1356, cand era cunoscut sub numele de Bundorff. Doua decenii mai tarziu este mentionat ca sat liber si facea parte din Scaunului Sighisoarei.

Atractii si obiective turistice in Bunesti

Biserica fortificata este astazi una dintre principalele atractii turistice locale. Construita in secolul XIV este fortificata doua veacuri mai tarziu. Altarul din lemn dateaza de la 1805, in timp ce mobilierul dateaza din secolul XVII. Tot colindand comuna Bunesti, merita sa va opriti si in satul Viscri, unul dintre acele locuri uitate de lume, unde linistea naturii si frumustea caselor taranesti te cuceresc din primul moment. Devenit cunoscut datorita printului Charles care si-a cumparat aici o casa, satul Viscri este inclus pe lista patrimoniului universal UNESCO. Printre obiectivele turistice locale se numara Biserica Ortodoxa si Muzeul Etnografic.

Bunesti