Despre Bughea de Jos

Localizarea si istoria comunei Bughea de Jos

In vacanta pe care intentionati sa o petreceti in partea de nord a judetului Arges, faceti un popas si in comuna Bughea de Jos, situata pe malul stang al raului Bughea. Comuna reuneste satul omonim si catunul Valea Macelarului, localizat pe bratul stang al raului Bratia. Prima mentiune documentarea a asezarii dateaza din vremea domnitorului Mircea Ciobanu care, in anul 1549, confirma proprietatile mai multor boieri in aceste locuri. Numele asezarii, se pare ca este de origine slava, unde – bug - inseamna – rapa, ceea ce corespunde numeroaselor rape care se intalnesc in zona.

Fosta mahala a orasului Campulung Muscel pana spre deceniul al doilea al veacului trecut, localitatea Bughea de Jos a fost cunoscuta si sub numele de „Mahalaua Malu/Malu de Jos”. Intr-o harta de la 1838, localitatea apare sub numele de Mahalaua Bughea de Jos.

Atractii turistice in Bughea de Jos

In peisajul turistic al comunei se remarca Manastirea Ciocanu, fondada in anul 1547, refacuta in cateva randuri de-a lungul vremurilor si complet restaurata de patriarhul Miron Cristea, in anul 1932. Faceti un popas si la biserica cu hramul „Intrarea in Biserica a Maicii Domnului”, zidita in anul 1825. Aceia dintre voi care iubesc excursiile in natura, vor avea ocazia sa faca cele mai spectaculoase fotografii la Barajul Rausor, aflat la poalele Masivului Iezer–Papusa.

Bughea de Jos