Ghid turistic Bistricioara

Despre Bistricioara

Bistricioara este un sat pitoresc ce numara cateva sute de locutori care si-au ridicat gospodariile de-a lungul drumului principal ce traverseaza localitatea. Sub aspect administrativ, satul se afla in proprietatea Comunei Ceahlaul, in componenta careia a intrat incepand cu anul 1956. Astazi, turistul ajuns prin aceste locuri descopera o asezare specifica zonelor montane, cu aer curat si o liniste a naturii care te cucereste pentru totodeauna. Principala ocupatie a localnicilor o reprezinta ca in mai toate satele invecinate, exploatarea lemnului. Casele cu arhitectura traditionala, construite din lemn, sunt deseori admirate de catre majoritatea turistilor. O atentie deosebita merita Biserica din lemn de la Bistricioara, construita in anul 1775 si declarata astazi monument istoric.

Frumustea imprejurimilor starneste curiozitatea oricarui turist care va descoperi o superba zona de campare situata pe dealul din sat, unde au fost construite pentru confortul vizitatorilor cateva casute rustice, dotate cu tot confortul.

Mai trebuie spus ca Bistricioara si cele trei sate – Durau, Ceahlau si Paraul mare – fac parte din Parcul National Ceahlaul. Pentru a va forma o imagine cat mai complexa despre frumusetea si traditia istorica a Bistricioarei, extindeti aria explorarilor turistice si faceti un popas in satele vecine, unde puteti vizita ruinele Palatului Cnejilor din satul Ceahlau, vechi din secolul XVI si de biserica construita in anul 1823. O experienta de neuitat se va dovedi si o vizita la Manastirea Durau, situata la poalele muntilor Ceahla si atestata documentar in anul 1779. Pictura interioara realizata de Nicolate Tonitza este un argument in plus pentru care merita sa vizitati aceste locuri.

Bistricioara