Despre Bisoca
Localizarea si istoria comunei Bisoca
Mentionata in documentele istorice din prima jumatate a veacului al XVI-lea, comuna Bisoca era cunoscuta cu veacuri in urma sub denumirea de „Bisovca”. Localitatea apare pe harta realizata de austriacul Spicht Olwist de la finele veacului XVIII sub numele de Biszonca. Este stiut astazi ca istoria locului coboara pana in vremurile indepartate ale istoriei, iar astazi Bisoca a devenit gazda unor obiective turistice ce nu trebui ocolite, mai ales daca planuiti o vacanta in aceasta zona a tarii.
Atractii turistice in Bisoca
Asezarea se imbraca in straie de sarbatoare cu ocazia unor petreceri campeneti organizate in cursul lunii august, asa cum veti descoperi daca vizitati aceste locuri cu ocazia Festivalului intitulat „Pe plaiuri Bisocene” sau preferati sa va familiarizati cu dansurile si muzica populara locala atat de frumos evidentiata cu ocazia Festivalului „Cant si joc pe plai strabun”, ce se organizeaza in prima duminica din iunie. Frumusetea costumului popular, ospitalitatea localnicilor si caldura cu care sunteti intampinati sunt doar cateva motive in plus pentru care in mod sigur veti reveni curand pe aceste meleaguri. Nu e lucru usor sa te desparti de poienitele cu flori, de potecile ce te conduc spre padurile de fagi, care au reprezentat pentru rapsozii locului sursa inepuizabila de inspiratie.
O vacanta petrecuta la Bisoca va ofera ocazia sa retraiti vremurile tihnite ale copilariei, sa redescoperiti frumusetea florilor, miresmele naturii si linistea ce domina imprejurimile. Pentru cei mai activi dintre voi, care iubesc senzatiile tari, Bisoca este locul unde va puteti testa limitele cu motocicleta (enduro) sau poate preferati expeditii de mountain-bike si offroad cu autoturisme de teren. Pasionatii de fotografie vor gasi aici peisaje de poveste. Mai mult decat atat, la Bisoca aveti ocazia sa vizitati cateva lacasuri de cult ce reflecta preocuparea seculara pentru latura spirituala a vietii, asa cum veti descoperi daca treceti pragului Manastirii Gavanu, zidita in secolul XVII sau pe cea de la Poiana Marului.