Despre Beresti–Tazlau
Asezata pe valea raului Tazlau, in depresiunea subcarpatica Tazlau-Casin, comuna Beresti Tazlau are in componenta 7 sate: Beresti Tazlau, Enachesti, Prisaca, Turluianu, Tescani, Romanesti si Bosoteni. Relieful comunei este reprezentat de dealuri.
Satul Beresti este atestat documentar din anul 1411; pana in secolul XIX, dezvoltarea comunei se inscrie in istoria generala a Moldovei Evului Mediu.
Din punct de vedere turistic, comuna Beresti – Tazlau va ofera posibilitatea de a vizita ansamblul conacului Rosetti-Tescanu, astazi sectia „Dumitru si Alice Rosetti-Tescanu” a Muzeului National „George Enescu” din Bucuresti. Ansamblul cuprinde casa Rosetti-Tescanu (1894), biserica „Sfantul Gheorghe” (1769), Cladirea Merarie, fabrica de spirt Rosetti (1840) si statuia lui George Enescu sculptata in 1957 si clasificata si ea ca monument de interes national. De asemenea, in comuna veti mai putea vizita biserica de lemn „Sfantul Nicolae” (1819) aflata la intrarea in satul Beresti-Tazlau; biserica de lemn „Sfantul Ilie” (1883) din satul Prisaca; si scoala din Tescani (1902).