Ghid turistic Albac

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, natura, rezervatie, situri religioase, atractii inedite, cladiri istorice, istorie

Despre Albac

Localizarea statiunii Albac

Cunoscuta si sub denumirea de Raul Mare, asa cum apare mentionata pentru prima data in documentele istorice de la 1733, localitatea Albac se gaseste in Judetul Alba, pe Valea Ariesului Mare, in inima Muntilor Apuseni, intr-un decor natural spectaculos. O destinatie de vacanta deosebita, atat pentru iubitorii de excursii in natura dar si pentru cei pasionati de istorie si traditii, comuna Albac se va dovedi un loc de neuitat si este accesibila turistilor veniti pe drumul national DN 75. Localitatea se afla la o distanta de 100 km de Alba Iulia si la 450 km de Bucuresti.

Atractii si obiective turistice in Albac

Prima oprire a turistilor ajunsi pe aceste meleaguri este casa in care a trait Horea, unul dintre conducatorii Rascoalei de la 1784. Excursiile in inima naturii si itinerariile turistice la pesterile din Muntii Bihor sunt un argument in plus pentru care ar trebui sa aveti in vedere un concediu in aceasta parte a tarii. Daca va programati concediul in lunile de iarna, aveti ocazia sa va testati abilitatile de schiori pe partia de la Arieseni. Pentru cei care iubesc pitorescul, plimbarile cu sania trasa de cai este un vis devenit realitate. Vara, pasionatii de pescuit isi pot incerca norocul in apele Ariesului. Itinerariul poate continua cu explorarea satelor pierdute pe culmile muntilor din apropiere, unde ai sentimentul ca timpul parca s-a oprit in loc.

Nu putini sunt turistii care aleg sa-si petreaca concediul in statiunea Albac, situata in masivele Bihorului si Muntelui Mare, in Tara Motilor, pentru aerul curat si cele mai frumoase peisaje pe care vi le puteti imagina. O buna parte din suprafata localitatii face parte din Parcul National Apuseni. Atmosfera pitoreasca este completata de ospitalitatea si caldura localnicilor. Dintre obiectivele turistice cele mai reprezentative, incercati sa nu ratati o vizita la Cheile Albacului si la Casa Memoriala dedicata lui Avram Iancu. O atentie deosebita merita si Muzeul etnografic, cu expozitii dintre cele mai interesante, amenajate intr-o casa traditionala din lemn, cu doua niveluri, unde sunt puse in valoare portul popular, obiceiurile si traditiile motilor.

Albac