Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Piata centrala din Bistrita
Piata centrala din Bistrita sau sirul Sugalete cuprinde un complex de cladiri construit la sfarsitul secolului al XIV-lea si inceputul secolului al XV-lea. Cladirile care alcatuiesc ansamblul sirul Sugalete cuprinde 13 cladiri, constructii gotice, locuinte ale unor mesteri si negustori bistriteni. Odinioara, in aceasta zona se depozitau marfuri si se facea comert de tranzit. Ludovic I a acordat dreptul de targ in anul 1353. In acest timp zona a devenit centrul oficial economic al Bistritei si tot aici se desfasurau targurile din timpul anului.
In aceasta zona a orasului Bistrita sunt cladiri cu etaj, care comunica intre ele printr-un pasaj de tip galerie (cu 20 de bolti ce se sprijina pe 21 de pilastri), al caror artificiu arhitectonic este reprezentat de bolti spectaculoase pe ogive. Sirul Sugalete este un loc incarcat de istorie si este cel mai lung sir de imobile medievale cu arcade la parter din Romania.
Ansamblul sirul Sugalete a fost reconsolidat in mare parte dupa anul 1457, insa, aspectul constructiilor care il alcatuiesc a ramas aproape neschimbat din perioada anilor 1480-1550. Multe cladiri pastreaza inca in arhitectura lor elemente gotice, iar altele au fost transformate, dobandind de-a lungul veacurilor elemente ale renasterii, baroc sau neoclasice.
GPS - Latitudine: 47.132113, Longitudine: 24.494429
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Piata centrala din Bistrita