Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Centrul Vechi din Albi
Aparitia primilor oameni pe teritoriul actualului oras Albi a fost inregistrata in epoca bronzului, datorita cadrului natural, cu rol defensiv, si a raului ce traversa zona. Orasul devine “Civitas Albigensium”, in urma victoriei romanilor asupra galilor, in anul 51, i. Hr. In urma sapaturilor arheologice facute in zona, nu s-a descoperit nici un edificiu roman, ceea ce duce la supozitia ca in cele vremuri orasul Albi nu era decat un orasel modest.
In epoca crestina, in Albi se decide construirea unei eparhii; prima episcopie avea granitele ca cele ale vechiului oras “Civitas Albigensium”. In secolul al VI-ea se remarca episcopul Salvi, unul dintre cei mai faimosi si importanti episcopi, care a luptat pentru apararea orasului. Urmatoarea perioada este una instabila din punct de vedere al securitatii orasului, de aceea sunt construite ziduri de aparare in jurul acestuia.
Incepand cu anul 1040 orasul se bucura de o noua perioada de progres, in care sunt construite noi cladiri dar cea mai importanta realziare a acelor vremuri este podul vechi aflat inca in uz, fapt ce a dus la crearea unor noi cartiere si la dezvoltarea orasului.
Dupa cruciadele care au avut loc in secolul al XIII-lea, incepe constructia Palatului Berbis, actualul Muzeu Toulouse-Lautrec si a Catedralei Sainte Cecile. Cele doua razboaie mondiale nu au adus mari distrugeriorasului, de aceea Albi si-a pastrat arhitectura care atesta diferitele perioade din istoria sa.
Centrul vechi Albi a fost construit apoi in jurul acestor doua constructii monumentale si acopera o suprafata de 63 de hectare.
Principalele puncte de atractie sunt cladirile si strazile in stil medieval, Podul Vechi (1035) si Podul Nou (1868), Casa veche Alby, Palatul Berbis (sec. XIII), care gazduieste Muzeul Toulouse-Lautrec si gradinile sale, Catedrala Sainte Cecile (1282-1480), Biserica Sainte Salvi (sec. XII), Casa memoriala Lapérouse si cladirea in care s-a nascut pictorul Henri de Toulouse – Lautrec.
Incepand din anul 2010, partea veche a orasului, cuprinzand Catedrala Sainte Cecile si Palais de la Berbie, a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Numarul turistilor care viziteaza Albi este in continua crestere datorita numeroaselor obiective turistice, cel mai vizitat obiectiv ramane insa Catedrala Sainte Cecile, care aduna peste 700000 de vizitatori pe an.
GPS - Latitudine: 43.929550, Longitudine: 2.146450
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Centrul Vechi din Albi