Ghid turistic Salto del Guaira

Despre Salto del Guaira

Salto del Guaira este un oras din Paraguay si capitala a departamentului de Canindeyu, el fiind situat la aproximativ 200 km nord de Ciudad del Este, pe malul drept al raului Parana si la granita Brazilia-Paraguay.

Colonia Salto del Guaira a fost fondata pe 3 martie 1959, de catre o companie privata, numita "Colonizadora Salto del Guaira", potrivit unei note primite de catre comitetul directorial al firmei, format din José Luís Serrati, Abud Ibrahin si Carlos Ricardo Méndez Goncalvez.

Mai tarziu, s-a dorit separarea teritoriilor Caaguazu si Alto Paraná, astfel pierzandu-se toata zona de nord a raului Itambey cu raionul Salto del Guaira. Consiliul Municipal a solicitat ca orasul sa fie ridicat la rangul de prima categorie pe 29 mai 1974, pe baza dispozitiilor legale. In consecinta, prin Decretul din data de 2 iulie, acesta a fost promovat ca fiind City First Class de Salto del Guaira, devenind capitala Canindeyu. Orasul Salto del Guaira. Acesta a functionat ca un pol de dezvoltare in partea de nord a tarii, avand o infrastructura interesanta, dar si un numar mare de cladiri publice, guvernamentale, unitati militare, spitale publice si private, locuri de sport si agrement, spatii comerciale, scoli, colegii, universitati si temple religioase.

Orasul modern este legat printr-un pod de orasul-port brazilian Guaira si este un centru de comert international. Economia locala se bazeaza pe cultivarea de yerba mate (ceai paraguayan) si exploatarea de foioase, utilizate de catre industria constructiilor. Oportunitatile de angajare la barajul Itaipu (Paraguay-Brazilia) a atras multi rezidenti noi, dupa 1977.

Ca turist, puteti vizita templele religioase, dar puteti merge si la cascada cu acelasi nume, care se afla intre granita dintre Brazilia si Paraguay, situata la o altitudine de 216 metri deasupra nivelului marii. Aceasta este formata pe raul Parana, fiind cea mai mare cascada din lume, tinand cont de volumul total de apa, care este de 1.750.000 de metri cubi, comparativ cu 70.000 de metri cubi de apa pe secunda in cazul cascadei Niagara. Totusi, volumul de apa al cascadei s-a redus simtitor atunci cand, in 1982, a fost construita o hidrocentrala, care se claseaza pe pozitia secunda in lume ca putere si care furnizeaza 90% din energia necesara Paraguayului si 19% din energia electrica necesara Braziliei.

Salto del Guaira