Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Palatul Imperial Chinezesc din Beijing
Situat in inima capitalei Beijing, Palatul Imperial Chinezesc (numit si Orasul interzis) este visul oricarui turist care viziteaza China. Denumit de localnici „Gu Gong”, palatul a fost timp de cinci secole resedinta a 24 de imparati ai dinastiilor Ming si Qing. Accesul in palat era strict interzis, de aici si numele de „Oras interzis”. Construit in forma rectangulara, edificiul este considerat cel mai mare palat din lume. Se intinde pe o suprafata de 74 ha si este inconjurat de santuri cu o latime de 52 m si ziduri inalte de 10 m. Complexul numara 980 de cladiri si 8.700 de incaperi, iar accesul in incinta se face prin intrari situate pe fiecare latura. Distanta intre poartile nord–sud masoara 960 m, in timp ce poarta de est se afla la o distanta de 750 m fata de cea vestica. Complexul de cladiri este impartit in doua sectiuni, respectiv, zona sudica sau curtea exterioara, era locul unde imparatul isi exercita prerogativele imperiale asupra supusilor. Partea de nord sau curtea interioara gazduia resedintele imparatului si a familiei sale.
Palatul, transformat astazi in muzeu, gazduieste un adevarat tezaur national, artefacte si opere de arta, iar pentru valoarea sa culturala si istorica a fost declarat monument UNESCO, incepand cu anul 1987. Este considerat cea mai mare complex medieval de structura lemnoasa, iar Muzeul Palatului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din lume.
Constructia “Orasului interzis” a durat 15 ani. Lucrarile au debutat la inceputul secolului XV si au fost finalizate in anul 1421. Un an mai tarziu, capitala imperiului era mutata de la Nanjing la Beijing. Se spune ca un million de oameni au muncit la ridicarea palatului. Piatra necesara constructiei a fost adusa din Fangshan, iar cheresteaua a fost adunata din toate provinciile imperiului, in timp ce caramida era fabricata dintr-un aliaj de var si clei. Culoarea dominanta este galbenul, simbolul familiei imperiale. Singura exceptie o reprezinta plafonul din biblioteca imperiala de culoare neagra. Folosirea acestei culori are o explicatie simbolica. Negrul reprezinta apa si in caz de incendiu, apa domina focul. Orasul interzis este deschis astazi vizitatorilor sositi din toate colturile lumii. Constructia impresionanta, cu o arhitectura spectaculoasa si incaperi monumentale este o adevarata mostra de arhitectura chineza ce a influentat semnificativ evolutia arhitecturii din estul Asiei.
GPS - Latitudine: 39.915590, Longitudine: 116.396980
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Palatul Imperial Chinezesc din Beijing