Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Sala Expozitionala si de Arta a Republicii Federale Germane din Bonn
Sala Expozitionala si de Arta a Republicii Federale Germane (Kunst-und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland) este un muzeu in Bonn, Germania. Parte a Museumsmeile, din orasul Bonn, are expozitii de arta si obiecte culturale importante din intreaga lume. Acesta are o suprafata expozitionala de 5600 de metri patrati.
Museumsmeile este unul dintre cele mai vizitate muzee din Germania. Acesta prezinta expozitii temporare importante pentru arta si obiecte culturale din intreaga lume.
Muzeul a fost creat in perioada 1989 - 1992, in acelasi timp fiind creat si Kunstmuseum Bonn, care colaboreaza cu Galeria Federala de Arta.
Sala expozitionala si de arta reprezinta bogatia spirituala si culturala a Republicii Federale Germania si creaza oportunitati adecvate pentru schimburi culturale cu tarile straine. Aceasta a fost de la inceput ca o platforma de schimb: expozitii si evenimente nationale si internationale; in plus, plin activitatile derulate aici, viata culturala a Germaniei se imbogateste.
Sala expozitionala si de arta poate fi comparata cu un showroom. Aceasta este alcatuita din toate entitatile din Republica Federala Germania (stat federal, state, orase si municipii ) si include expozitii din domeniile artei, culturii, istoriei, economiei, stiintei si tehnologiei. Utilizarea actuala ca loc de prelegeri si discutii sociale a fost planificata de la inceput.
In 1981, un grup de proprietari de galerii, artisti si specialisti muzeografi au format Förderverein Kunsthalle Federala Capital Association, sub presedintia fostului vicepresedinte al Bundestag-ului, Annemarie Renger. Centrul de Cercetare Cultural Bonn, condus de Dr. Karla Fohrbeck, Fondul Cultural si Asociatia Culturala germana a luat parte la punerea in aplicare a acestui proiect. La data de 26 Octombrie 1983, presedintele de atunci, Prof. Dr. Karl Carstens, a organizat o sesiune de postere, cu unsprezece subiecte, ale unor artisti de renume, cum ar fi Joseph Beuys, Immendorf Jörg, Otto Hajek Herbert.
La inceputul anului 1987, Ministerul Federal al Amenajarii Teritoriale, Constructiilor si Dezvoltarii Urbane si Ministerul Federal de Interne au infiintat un grup de discutii care a avut functia de consiliu consultativ pentru supravegherea proiectului. Dupa 17 Octombrie 1989, piatra de temelie a fost pusa la 12 Septembrie 1990, ceremonia de deschidere a avut loc la 19 Iunie 1992. Deschiderea muzeului s-a realizat potrivit planurilor lui Gustav Peichl. Costul a fost de 127 milioane marci.
Conceptul dezvoltat pentru Sala expozitionala si de arta a Republicii Federale Germane a avut stabilite doua prioritati: expozitie si comunicare. Aceasta cerinta a fost parte dintr-o competitie internationala organizata in 1987. Prof. dr. Gustav Peichl este cel care a organizat constructia muzeului, concentrandu-se pe comunicare: o sala mare (Forum), camere mai mici functionale, biblioteca, librarie si un restaurant. Trei turnuri foarte vizibile pe acoperis, indica triada Arhitectura - Pictura - Sculptura. Spatiile de baza sunt sali de expozitii, foaier si auditoriu, in timp ce birourile, cabinetele individuale, magazinele, biblioteca si restaurantele sunt situate la periferie. Cladirea dispune si de un hol mare, de 1300 de metri patrati, un atrium cu doua etaje, cu 3000 m², trei galerii, fiecare cu 700 de metri patrati si un cabinet central cu 300 m², de inaltimi diferite - 3.60, 4.30 si 9 metri. Acesta este locul unde au loc cele mai importante expozitii culturale si stiintifice din tinutul Rinului. Exponatele recente au inclus comori din palatele venetiene, reprezentatii mitice si elemente ale culturii Troiei si arta de la muzeul national iranian. Designul sau modern, realizat de arhitectul venetian Gustave Peichl, e la fel de interesant ca orice alt exponat din muzeu. Pe acoperisul in forma de pajiste al cladirii se afla o gradina prevazuta, la fiecare din cele patru colturi, cu cate un con albastru imens.
Accentul colectiei din biblioteca este pus pe istoria expozitiei. Expozitiile de documentare sunt realizate de obicei prin intermediul cataloagelor, si prin surse secundare. Vizitatorii vor gasi in plus fata de literatura generala si carti de referinta, reviste de arta, monografii curente artistice, carti si expozitii de organizare, lucrari privind istoria muzeelor si a colectiilor. Colectia bibliotecii include o selectie larga de carti de arta (in special arta din secolele XX si XXI). Biblioteca Salii expozitionale si de arta este membru institutional al Asociatiei Muzeelor de Arta si Biblioteci (AKMB).
In 5600 m² spatiu de expunere in primii zece ani, au fost prezentate peste 100 de expozitii de arta si cultura, stiinta si tehnologie.
Intrucat Republica Federala Germania in calitate de garant, reuseste intotdeauna sa aduca comori de importanta internationala la Bonn, expozitia a atras spre exemplu, pentru mormantul lui Tutankhamon, din noiembrie 2004 pana in mai 2005, 850000 de vizitatori. Aici au loc, in plus fata de expozitii si alte evenimente, concerte regulate. In octombrie 2008 aici a fost locul de intalnire pentru Campionatul Mondial 2008.
Adresa: Friedrich-Ebert-Allee 4 90228/917-1200
Taxe de vizitare: 7 €
Program: martea si miercurea 10:00-21:00, joi-duminica 10:00-19:00.
GPS - Latitudine: 50.714191, Longitudine: 7.121210
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Sala Expozitionala si de Arta a Republicii Federale Germane din Bonn