Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Portile de Fier
Muzeul Portile de Fier isi asteapta vizitatorii in orasul Drobeta Turnu Severin, Romania. Istoria acestui muzeu este legata de anul 1912 cand profesorul Alexandru Barcacila a initiat deschiderea "Muzeului de Istorie a lui Traian Liceul", un muzeu mutat 14 ani mai tarziu in apropierea castrului roman. Ulterior muzeul a fost redenumit "Muzeul de Istorie si Etnografie din Turnu Severin" si mai tarziu, dupa anul 1945 fiind cunoscut sub numele de "Muzeul Regiunii Portilor de Fier".
Asa cum il vedeti azi, muzeul este structurat din anul 1972. Initial in cadrul muzeului au existat doua sectii (istorie si stiintele naturale) si un acvariu cu specii de pesti dunareni. Ulterior i s-au adaugat departamentele de etnografie si arta.
In acest muzeu veti putea vedea exponate variate, de la viata traditionala la istorie, arta, biologie, stiinta si altele. O parte importanta a muzeului este de fapt un muzeu al satului in care sunt prezentate costume traditionale, mestesuguri si traditii ale taranilor romani. Acesta evoca, de asemenea, viata pe Ada Kaleh, o insula acoperita de ape in timpul construirii barajului Portile de Fier. La subsolul muzeului se afla o camera cu acvarii in care puteti vedea cele mai multe dintre speciile de pesti care traiesc in Dunare.
Sectiunea de arta a acestui muzeu gazduieste o colectie de picturi semnate de celebri pictori romani: Ștefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Victor Brauner, Corneliu Baba, Samuel Mützner, Nicolae Grigorescu, Ion Țuculescu si Theodorescu Sion.
Intre exponatele muzeului se remarca un model de pod roman construit peste Dunare. Podul se afla chiar sub locul actualului muzeu, iar ruinele (Ruinele Podului lui Traian) se mai pot vedea falnic langa Dunare. Ridicarea podului a reprezentat o realizare extraordinara de inginerie cu mai mult de 1100 m in lungime si 15 m latime. In apropiere veti putea vedea bucati imprastiate de roca si resturi care au fost candva parte dintr-o colonie romana.
GPS - Latitudine: 44.624552, Longitudine: 22.665467
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Portile de Fier