Muzeul Masinilor Agricole din Talsi

Muzeul de masini agricole din Talsi, este singurul muzeu din tara de acest fel si este unul dintre cele mai vizitate institutii culturale din toata regiunea. Acesta poate fi gasit pe strada Celtnieku la numarul 11, in sud vestul orasului. Muzeul Masinariilor Agricole dateaza din secolul al XX-lea, mai exact din anul 2003.

In interiorul acestuia descoperim numeroase utilaje agricole folosite de locuitorii acestei regiuni si din toata tara, din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, pana in zilele noastre. Muzeul se intinde pe o suprafata foarte mare de teren, impartita in mai multe pavilioane, fiecare dintre acestea prezentand anumite domenii agricole, impreuna cu uneltele necesare culturii acestora. De asemenea, ultimul pavilion reprezinta o ferma gospodareasca in miniatura. In fiecare pavilion descoperim colectii unicate in tara, echipamente de uz casnic si articole utile, utilaje pentru cultivare, recoltare si prelucrarea terenului, carti agricole si alte materiale de acest fel, produse de mestesugarit, de fierarit si dulgherit, mai multe documente si fotografii vechi, harti, planuri de drenaj, autoturisme, motocliclete, vagoane si utilaje agricole de tonaj mare, canale de scurgere, etc. Muzeul dispune si de o biblioteca cu carti importante pentru agricultura, insa si multe altele din domenii diferite. Aceasta institutie culturala este de fapt un loc unde sunt adunate toate informatiile despre agricultura, instrumentele si utilajele care se gasesc in aceasta meserie si tot ce are legatura cu detinerea si gestionarea unei ferme gospodaresti.

Muzeul Masinariilor Agricole este deschis vizitatorilor pe parcursul intregului an, in fiecare zi a saptamanii, de luni pana vineri incepand cu orele 10 ale diminetii pana la orele 18 ale serii si in sarbatorile legale si in weekend, incepand cu orele 8 ale diminetii, pana la orele 20 ale serii. De doua ori pe an, o data cand acesta isi aniverseaza data de nastere si a doua oara cand in oras se organizeaza Noaptea Muzeelor, intrarea este gratuita pentru toata lumea si programul de functionare este non stop.

Pretul biletului de intrare la muzeu este de 5 euro de persoana pentru adulti, echivalentul a 3 lats, copiii cu varste de pana la 7 ani si persoanele care sufera de un grad ridicat de handicap sau de invaliditate beneficiaza de intrare gratuita, somerii, pensionarii, elevii si studentii, vor plati in baza legitimatiilor si a cupoanelor de pensie un bilet cu o reducere substantiala de aproximativ 50 % din pretul normal al biletului de intrare iar grupurile familiare si cele organizate care includ mai mult de 5 persoane, vor plati un bilet comun de intrare, in valoare de 20 de euro, echivalentul a 17 latsi. In pretul biletului de intrare este inclus si un ghid in limba engleza care va va spune istoria muzeului si a exponatelor care se gasesc in incinta lui. In ultima camera a muzeului, gasim si un magazin de suveniruri, de unde le putem achizitiona celor dragi ramasi acasa diferite cadouri, precum brelocuri cu cladirea muzeului in miniatura, vederi panoramice ale orasului si copiile ale catorva fotografii cu exponatele ce se gasesc in interiorul acestuia.

Turistii care doresc sa fotografieze sau sa filmeze in incinta cladirii, vor plati o taxa suplimentara biletului de intrare, in valoare de 10 euro de persoana.

Localizare

GPS - Latitudine: 57.230282, Longitudine: 22.563919

Mareste harta

Legenda

  • Muzeul Masinilor Agricole din Talsi
  • Restaurant
  • Hotel
  • Piete si zone centrale
  • Monumente
  • Catedrale si biserici
  • Muzee si galerii de arta
  • Palate si castele
  • Cladiri si turnuri
  • Gradini si parcuri
  • Divertisment
  • Shopping
  • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Masinilor Agricole din Talsi