Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Holocaustului din Washington
Acest muzeu este dedicat in totalitate victimelor si supravietuitorilor Holocaustului, oferind o documentatie completa, studii si o interpretare realista a ceea ce a insemnat Holocaustul pentru acestia. Reprezentantii muzeului si-au propus sa vina in ajutorul liderilor si cetatenilor din toata lumea care se confrunta cu ura, care vor sa previna genocidul, cei care vor sa promoveze demnitatea umana si puterea democratiei.
Pe aici au trecut peste 30 de milioane de vizitatori incepand cu aprilie 1993, dintre care 8 milioane au fost doar elevi. Turistii vin din toate colturile lumii si mai mult de 90% dintre ei nu sunt evrei. Muzeul gazduieste peste 12.750 de artefacte, 49 de milioane de documente arhivate, 80.000 de fotografii istorice, 200.000 de supravietuitori inregistrati, 1.000 de ore de inregistrari video, 84.000 carti si 9.000 de testimoniale. Cei de aici au scris despre 42.500 de ghetouri si lagare de concentrare construite de nazisti in zonele pe care le controlau din Europa intre 1933 si 1945.
Locul a fost proiectat de catre arhitectul James Ingo Freed si Finegold Alexander si a fost construit pentru a ramane un “ecou al amintirilor”. Exteriorul cladirii se pierde in stilul Georgian, neoclasic, modernist ce caracterizeaza orasul Washington DC. Odata ce ati intrat in muzeu, o sa vi se para ca fiecare element arhitectural este o aluzie la Holocaust, deoarece cei care au construit acest loc au studiat atent arhitectura de dupa al Doilea Razboi Mondial din Europa. Cladirea muzeului si expozitiile au fost create special pentru a evoca deceptia, frica si solemnitatea, in contrast cu confortul si grandoarea obisnuita a cladirilor din oras.
Mai multe expozitii de aici au fost deschise mereu din 1993 si se refera la diferite trasaturi ale Holocaustului si la drepturile omului. Sala Comemorativa (Hall of Remembrance) este un memorial oficial pentru victimele si supravietuitorii Holocaustului. Aici pot fi aprinse lumanari, poate fi vizitata “flacara eterna” si exista locuri special amenajate pentru a reflecta in liniste. Expozitia Permanenta foloseste peste 900 de artefacte si 70 de monitoare video pentru a difuza filme, testimoniale si este cea mai vizitata aripa a muzeului.
La intrarea in muzeu o sa primiti un card de identificare, fiecare spunand povestea unei victime aleasa la intamplare, apoi o sa va fie prezentate date cronologice ale desfasurarii Holocaustului. Avand in vedere caracterul prezentarilor, nu pot participa copiii mai mici de 11 ani. Insa, pentru acestia exista o expozitie speciala in care faptele sunt explicate pe intelesul lor si intr-un mod in care sa nu ii afecteze, dar care sa ii faca sa inteleaga ce s-a petrecut. Va informam ca pentru a vizita tot muzeul aveti nevoie de mai mult de o zi.
GPS - Latitudine: 38.886712, Longitudine: -77.034796
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Holocaustului din Washington