Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul de Instrumente Muzicale din Bruxelles
Muzeul de Instrumente Muzicale, cunoscut si sub numele de Le Mim, expune o colectie impresionanta de instrumente muzicale, de la cele antice pana la cele moderne. Exponatele, selectate dintr-o colectie de peste 6000 de piese, au fost recent rearanjate, muzeul fiind dotat cu casti ce permit vizitatorilor sa auda cum suna de fapt instruentele. In plus, muzeul se afla in prezent intr-o cladire extrem de placuta, pavilionul clasic al departamentului Art Nouveau, denumit Vechea Anglie.
Cladirea Vechea Anglie, finalizata in 1899, aceasta clasire este un exemplu clasic de structura inovatoare din fier si sticla, specifica arhitectilor Art Nouveau. Cand vizitati MIM, asigurati-va ca vedeti chiar interiorul muzeului. Toti vizitatorii au acces la castile cu infrarosu. Cand va apropiati de exponate, se declanseaza automat sunetele respectivelor instrumente, ceea ce este si placut si instructiv deopotriva. Tehnologia a avut un impact deosebit asupra muzicii ultimelor decenii, de la amplificatoare electrice la sintetizatoare, si mai tarziu, la muzica prelucrata pe calculator. Colectia va ajuta sa intelegeti mai bine aceasta evolutie. Ingeniozitatea fabricantilor de instrumente reiese din aceasta colectie, ce include cutii muzicale elaborate si un carillon, un set de clopotei ce redau melodii. O atractie deosebita este etnomuzicologia. Aceasta colectie impresionanta include naiuri, sitare, harpe africane si tobe, orchestre gamelan si cornuri tibetane imense. La etajul doi, se afla sectia instruentelor cu coarde, care include viori de toate formele si dimensiunile, tambaluri, harpe, laute si chitare. Tot aici se afla si un atelier reconstruit al unui fabricant de viori. Sectiunea Studiu Istoric prezinta evolutia instrumentelor europene din Antichitate, Renastere si pana in secolul al XIX-lea. Audioghidul ofera explicatii despre complexitatea evolutiei sunetului muzical. Chiar daca nu va este nici foame nici sete, luati liftul pana la etajul sase, pentru a admira privelistea. De aici puteti vedea statuia Sf. Mihail stralucind in varful turlei lui Hotel de Ville in Grand Place, dar puteti admira si privelistea, pana la Basilique Nationale si Atomium. Fascinanta colectie de instrumente folk include cimpoaie, clopotei, acordeoane, cateva obiecte neobisnuite printre care si o colectie de trompete belgiene.
Acest muzeu se intinde pe patru din cele opt etaje ale cladirii. Etajul 1 este dedicat instrumentelor mecanice si celor din secolul al XX-lea. Parterul cuprinde instrumentele folk. Studiul istoric al instrumentelor muzicale europene incepe cu etajul 1 si continua la etajul 2, unde sunt concentrate instrumentele cu coarde si cu clape. La etajul 3, exista o biblioteca (acces pe baza de programare), iar la etajul 5 este o sala de concerte. Cafeneaua-restaurant se afla la ultimul etaj. Privelistea de aici este superba. Accesul la etaje se face pe scari sau cu liftul.
Daca va este sete, mergeti la cafeneaua de la ultimul etaj. Cafeneaua Du Min, de la ultimul etaj al muzeului, serveste bauturi racoritoare de toate felurile, ca si gustari la un pret rezonabil, precum focaccia, paste si o gama variata de salate. Daca este prea aglomerat puteti merge sa beti o cafea la Place du Grand Sablon, aflata la o distanta foarte mica.
Ar trebui sa va alocati cel putin doua ore pentru acest muzeu. Daca sunteti pasionati de muzica, nu o sa va plictisiti nici in trei sau patru ore. Retineti faptul ca desi muzeul se inchide oficial la ora 17:00, personalul va invita sa porniti spre iesire de la 16:45.
Adresa
Rue Montagne de la Cour 2, 1000 BruxellesCum ajung
Statiile de metrou Gare Centrale sau Parc (liniile 1, 5), autobuzele 27, 38, 71, 95 sau tramvaiele 92, 94Telefon
+32 2 545 01 30Alte informatii
Intrarea este gratuita in prima zi de Miercuri a fiecarei luni, dupa ora 13.00. Ghidul audio este inclus in pretul biletului.Timp mediu vizitare
2hPreturi
Orar
GPS - Latitudine: 50.842602, Longitudine: 4.358920
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul de Instrumente Muzicale din Bruxelles