Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Academician Leon Danaila
Gazduit in casa parinteasca a academicianului Leon Danaila, intemeietorul scolii romanesti de neuro-chirurgie, Muzeul Academician Leon Danaila prezinta in 4 camere (Camera Artei, Camera Istoriei, Camera Credintei si Camera Știintei) exponate cu privire la aspecte ale vietii si operei acestuia.
Leon Danaila a fost unul dintre marile genii ale epocii moderne, realizand peste 30.000 de operatii pe creier, avand 27 de brevete de inventie si certificate de inovatie in neurochirurgie, publicand zeci de carti si mii de articole de specialitate, fiind membru al Academiei Romane si al celei londoneze – pentru toata aceasta acivitate fiind recompensat cu zeci de distinctii ale lumii stiintifice.
Muzeul a fost vizitat de-a lungul timpului de persoane din intreaga tara si din strainatate, care au semnat in cartea de oaspeti.
Initiativa deschiderii acestui muzeu a avut-o poetul Victor Teisanu care s-a si ocupat de intregul proiect. In Camera Artei veti putea vedea o expozitie permanenta de pictura romaneasca, cu tablouri semnate de: Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, R. Sweitzer-Cumpana, Ion Pacea, Constantin Piliuta, Ion Grigore, Ion Salisteanu, Dan Hatmanu, Sorin Ilfoveanu, Ion Musceleanu, Mircea Dumitrescu si altii. In Camera Istoriei veti putea vedea fotografii de epoca ale familiei Danaila si obiecte vechi, pastrate din copilaria si adolescenta academicianului. In Camera Credintei sunt expuse peste 100 de icoane (ortodoxe si catolice, unele valoroase prin vechime, altele prin ferecatura de aur sau argint) si alte obiecte de cult. In Camera Știintei pot fi vazute o parte dintre distinctiile si trofeele primite de academician, care dovedesc importanta muncii academicianului pentru intreaga lume.
GPS - Latitudine: 48.184562, Longitudine: 26.598962
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeul Academician Leon Danaila