Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeele Regale de Arta Frumoase din Bruxelles
Vizitarea Muzeelor Regale de Arta Frumoase din Bruxelles reprezinta un adevarat tur de forta. Multe din marile nume din istoria artei sunt reprezentate aici, in general fiind vorba de artisti chiar din aceasta tara. Muzeele sunt impartite in doua sectiuni, strans legate intre ele, respectiv Muzeul de Arta Veche si Muzeul de Arta Moderna. Ambele merita vizitate.
Judecata lui Otto este un tablou ce surprinde viata medievala plina de nedreptati. Pictat de Dieric Bouts, are doua panouri. Cu multa claritate si mare atentie la detaliu, pictorul surprinde cum imparatul Othon a fost dus in eroare de sotia sa pentru a decapita un om nevinovat, acuzat insa de adulter. Jelirea lui Iisus il prezinta pe Iisus rastignit in bratele mamei Sale. Caderea lui Icar este un tablou din 1567 al lui Bruegel cel Batran prezentand tragedia dar cu o tenta de naturalete atenuata. Martiriul Sf. Livincus a fost realizat de Rubens care a creat lucrari de un dinamism extraordinar, obligand ochiul sa parcurga intreaga pictura si inspirand o senzatie atat de bucurie cat si de groaza. Violenta scenei crudului martiriu simbolizeaza totodata si importanta salvarii prin credinta. Promenada este un tablou in stil pointillist, semnat de Théo van Rysselberghe: patru tinere, plimbandu-se pe un tarm, in bataia vantului.
Colectiile muzeului sunt dispuse pe secole, fiecare avand propriul cod de culoare. Culoarea albastra corespunde secolelor al XV-lea si al XVI-lea, pe cand cea maro cuprinde secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. Culoarea galbena se concentreaza asupra secolului al XIX-lea, in timp de verdele acopera arta secolului al XX-lea, pana in zilele noastre. Sculptura se afla in principal la parter.
Amplasate pe colina Coudenberg (veche enclava regala a orasului Bruxelles), majoritatea cladirilor au fost proiectate de unul dintre cei mai renumiti arhitecti ai vremii, Alphonse Balat (1818 – 1895). Tot el a proiectat si splendidele sere regale din Laeken, fiind si mentorul lui Victor Horta.
Muzeele au fiecare cate o cafenea. Cea mai placuta este Du Mim, aflata la etajul superior al Muzeului de Instrumente Muzicale din apropiere. La numai cativa pasi se afla cafenelele din Place du Grand Sablon, inclusiv Wittamer, unde se servesc delicioase produse din ciocolata.
Adresa
Rue de la Regence 3, 1000 BruxellesCum ajung
Statia de metrou Gare Centrale (liniile 1, 5), autobuzele 27, 29, 38, 63, 65, 66, 71, 95, tramvaiele 92, 94Telefon
+32 2 508 32 11Alte informatii
In prima zi de Miercuri a fiecarei luni, dupa ora 13:00, accesul este gratuit.Timp mediu vizitare
1h , 45minPreturi
Orar
GPS - Latitudine: 50.841969, Longitudine: 4.357610
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Muzeele Regale de Arta Frumoase din Bruxelles