Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Casa Coranului din Manama
Beit Al Coran (ceea ce inseamna: Casa Coranului) este un complex multi-scop dedicat artelor islamice. Infiintat in anul 1990, complexul este cel mai faimos muzeu islamic din tara, de fapt, unul dintre cele mai renumite muzee islamice din lume.
Constructia complexului a inceput in 1984, iar muzeul a fost deschis oficial in martie 1990 de catre Abdul Latif Jassim Kanoo. Acesta a fost construit pentru a gazdui o colectie cuprinzatoare si valoroasa a Coranului si a altor manuscrise rare, un concept care, in conformitate cu o revista regionala, este unic in regiunea Golfului Persic.
Infiintarea institutului a fost finantata in totalitate de donatii publice, cu ajutorul unei varietati de oameni din toate categoriile sociale din Bahrain, de la sefi de stat pana la copii de scoala. Facilitatile Beit Al Coran sunt gratuite pentru publicul larg. Complexul Beit Al Coran este deschis publicului in zilele de sambata de miercurea de la orele 9 la 12.
Designul exterior al complexului se bazeaza pe planul unei moschei din secolul al XII-lea. Complexul in sine cuprinde o moschee, o biblioteca, un auditorium si un muzeu care consta in zece sali de expozitii. O cupola mare cu vitralii acopera sala mare si moscheea. Mihrab, semnul care indica directia spre Mecca, este acoperit cu placi ceramice albastre inscriptionate cu versetul Al Qursi Coran.
Biblioteca este formata din peste 50.000 de carti si manuscrise in trei limbi - araba, engleza si franceza -, care sunt in mare parte din Islam. Multe dintre cartile de referinta au o importanta internationala. Biblioteca si camerele sale de lectura sunt deschise pentru public si in timpul programului de lucru se asigura acces la internet. De asemenea, se pun la dispozitie si camere individuale de lucru pentru cercetatori si specialisti.
Aici exista, de asemenea, un auditorium - numit Sala de cursuri Mohammed Bin Khalifa Bin Salman Al Khalifa - care poate gazdui pana la 150 de persoane si este folosit in principal pentru prelegeri si conferinte. Invitatii sunt adusi la Bahrain din mai multe tari, inclusiv SUA, Marea Britanie si Franta. Sala de conferinta este de multe ori pusa la dispozitie pentru uz general de prelegeri publice, diferitelor societati si institutii din Bahrain.
Scoala de Studii coranice Yousuf Bin Ahmad Kanoo este, de asemenea, situata in interiorul complexului. Scoala ofera sapte domenii de studiu si are Sali complet echipate cu calculatoare si tehnologie moderna, cu clase separate pentru femei si copii.
Muzeul Al Hayat reprezinta partea cea mai recunoscuta a complexului. Acesta este format din zece sali repartizate pe doua etaje, care prezinta manuscrise coranice rare din diferite perioade, incepand cu primul secol Hijra (700 AD). In muzeu sunt prezentate, de asemenea, manuscrise pe pergamente care provin din Arabia Saudita (Mecca si Medina), Damasc si Bagdad. Manuscrisele sunt supuse unor proceduri speciale de conservare in scopul de a le proteja. Printre artefactele prezente in muzeu se numara un manuscris rar al Coranului, datand din 1694 AD care a fost tiparit in Germania. Muzeul gazduieste, de asemenea, cea mai veche copie din lume a Coranului, care a fost tradusa in latina in Elvetia si dateaza din 955 AD. Primul exemplar din Coran, scris in timpul domniei lui calif Uthman ibn Affan este expus in muzeu, alaturi de un numar de copii care ar putea fi citite numai cu ajutorul instrumentelor optice.
GPS - Latitudine: 26.239758, Longitudine: 50.591542
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Casa Coranului din Manama