Despre Muntii Atlas

Muntii Atlas, numiti Iedurar n Watlas in berbera si Daran sau Dyrin in araba, reprezinta un lant muntos care se intinde pe 2500 de km in Africa, prin Maroc, Algeria si Tunisia. Cel mai inalt varf este Toubkal, cu 4167 de metri, aflat in sud-vestul Marocului.

Sub-diviziunile Muntilor Atlas sunt Atlasul Maritim, Atlasul Rif, Atlasul Mijlociu, Atlasul Mare, Atlasul Saharian, Anti Atlas si Atlasul Vulcanic. Dintre acestea, pe teritoriul Marocului se afla Atlasul Rif, pe coasta de nord mediterana marocana, Atlasul Mijlociu, aflat in centrul Marocului, Atlasul Mare, la sud de centrul Marocului, Anti Atlas, in sud-vestul Marocului si Atlasul Vulcanic sau Djebel Sarhro, in sudul centrului marocan.

Din regiunea Atlasului Mare din Maroc fac parte orase precum Marrakech, Ait-Benhaddou, Amizmiz, Asni, Bzou si Seti Fatma. Alte locuri de vizitat din Atlasul Mare sunt Imlil, aflat la 75 de km de Marrakech, unde puteti face drumetii, Marigha, resortul de ski Oukaimeden, Tinerhir, Valea Ourika si Valea Ait Bouguemez, probabil cea mai frumoasa din intreg lantul muntos. In aceasta vale cu privelisti minunate, se afla comunitati berbere traditionale catre traiesc acolo de secole.

Din regiunea Atlasului Mijlociu fac parte orase marocane precum Fez, unul dintre cele mai vechi si cele mai mari orase medievale din lume, Ifrane, Itzer, Meknes, Midelt, taza si Zaouiate Oued Ifrane. Pentru o experienta autentica in aceasta regiune, va recomandam AFC Middle Atlas Treks. Va puteti bucura de mese traditionale si de doua nopti de cazare intr-o casa traditionala berbera, de o zi intreaga de drumetii in cele mai frumoase vai si de activitati culturale diverse. O asemenea experienta costa 240 de dirhami, iar toate fondurile sunt folosite pentru dezvoltarea regiunii.

Din regiunea Anti Atlas fac parte orasele marocane Tarfaya, cel mai sudic oras din Maroc, Taroudannt, supranumit si Micul Marrakech, Tafraoute si Tata.

Muntii Atlas