Cum se ajunge in Ohrid

Calatoria cu avionul la Ohrid

Turistii din Romania care vor sa calatoreasca pana la Ohrid cu avionul nu au la dispozitie o cursa directa spre aceasta destinatie. Ei vor trebui sa ia avionul de la Aeroportul International Otopeni din Bucuresti cu escala la Aeroportul din Belgrad si aterizare la Aeroportul Skopje. De aici se va lua un alt avion cu destinatia Aeroportul Ohrid cunoscut si sub numele de Aeroportul Apostolului Pavel. Pana in centrul orasului se poate merge cu unul din autocarele care fac curse din jumatate in jumatate de ora, pretul biletului fiind de un euro de persoana.

Pretul biletului de zbor de la Bucuresti pana in capitala Macedoniei variaza intre 150 si 300 de euro de persoana. Pretul biletului de avion de la Skopje pana la Aeroportul Ohrid costa 20 de euro de persoana. In oras va puteti deplasa cu tramvaiul, troleibuzul sau taxiul.

Calatoria cu trenul la Ohrid

In cazul in care doriti sa calatoriti pana la Ohrid cu trenul, trebuie sa stiti ca pretul biletului de calatorie de la Bucuresti la Belgrad variaza intre 100 si 200 de euro de persoana. Costul tichetului de calatorie de la Belgrad la Ohrid costa 50 de euro de persoana.

Calatoria cu autoturismul la Ohrid

Persoanele care doresc sa mearga la Ohrid cu propriul mijloc de transport sau cu autocarele care fac saptamanal excursii organizate spre aceasta destinatie, trebuie mai intai sa se intereseze care este cel mai bun traseu de urmat. Distanta de la Bucuresti la Ohrid este de aproape 866 de kilometri in functie de ruta pe care calatoriti si timpul estimativ de parcurgere este de o zi si jumatate depinzand de cat de mult timp sunteti retinuti la vama si de cat de dese sunt opririle pe care le faceti.

In general, soferii de autocare care fac frecvent excursii organizate spre aceasta destinatie parcurg traseul: Bucuresti – Craiova – Vidin – Nis – Skopje – Ohrid. Ca sa vizitati Macedonia nu aveti nevoie de viza, puteti sa treceti cu pasaportul sau cartea de identitate. Cand intrati pe teritoriul Macedoniei nu uitati sa va achizitionati vigneta pentru a nu primi amenda. De asemenea la vama trebuie sa prezentati asigurarea auto de raspundere civila, Cartea Verde si asigurarea de sanatate cu valabilitate si pentru aceasta tara, nu numai pentru Uniunea Europeana.

In Macedonia este obligatorie purtarea centurii de siguranta atat de pasagerii de pe scaunele din fata cat si a celor de pe bancheta din spate. Copiii cu varsta de pana la 12 ani nu au voie sa stea in fata si nici pe atasul motocicletelor. De asemenea, cei cu varsta mai mica de zece ani trebuie sa stea in spate pe un scaun special adaptat inaltimii lor.