Despre Berdorf
Berdorf este un oras mic in estul Luxemburgului. Spectaculos, Berdorf este cunoscut sub numele de „Mica Elvetie”. Parte din cantonul de Echternach, Berdorf este cunoscut pentru stancile inconjuratoare. Berdorf este una dintre principalele zone turistice din Luxemburg, situat pe un platou cu vedere spre vaile raurilor Ernz Negru, Sure si Aesbach. Multele dovezi arheologice arata ca platoul din Berdorf a fost locuit inca din negura timpului. Istoria orasului Berdorf incepe cu o "vila rustica" romana, datand din secolul II sau III.
Zona Berdorf este recomanda turistilor ce prefera muntele, impanzita de formatiuni stancoasa spectaculoase, o priveliste pretioasa si 1.214 hectare de padure, iar printre prapastii se gasesc numeroase trasee pentru drumetii, bine amenajate. In aceasta zona animalele si intreg habitatul acestora sunt protejate, pentru ca padurea are statut de rezervatie naturala. Iubitorii de alpinism au parte de o regiune recunoscuta pe plan mondial; pentru catarari, este nevoie de un permis care se acorda tuturor persoanelor, fara restrictie. Campingul in zona este interzis.
Principalele puncte de atractie sunt 34 km de alei care duc la formatiuni de roca ca Hohllay, Breechkaul, Perekop, Turnul Malakoff, Roitzbach, Insula Diavolului si multe altele. Parte a orasului Berdorf sunt si cateva catune si ferme izolate, precum Birkelt, Seitert, Hammhof, Heisbich si Posselt. De-a lungul anului, sunt organizate evenimente, precum sarbatoarea de St Hubert (Haupeschfest), Berdorfer Laf, serile bavareze, festivalul cultural de vara, din iunie pana in septembrie, cu concerte de toate tipurile in fiecare vineri seara, petreceri cu tematica in centrul recreativ Maartbesch in timpul vacantei de vara.
Oferta de cazare in Berdorf este variata, de la campinguri ca Martbusch, Belle-Vue 2000, Bon Repos la hoteluri de 3 sau 4 stele ca Brimer, Herber, Kinnen, Péréko, Scharff sau Le Bisdorff. Restaurantele din Berdorf ofera specialitati diferite de la simplul gatit pana la faimoasa arta a bucatariei franceze, cu un accent deosebit pus pe ingrediente proaspete regionale, de calitate superioara. Un numar de produse locale, cum ar fi mierea, branza, carnea, mezelurile, lichiorurile si rachiurile de fructe sunt disponibile in regiune.