Despre Kiryat Anavim
Terenul pe care strabunii au construit orasul Kiryat Anavim a fost achizitionat de la familia Abu Ghos, din satul vecin, de catre Arthur Ruppin (lider si ganditor sionist, fondator al orasului Tel Aviv, pionier in sociologie si considerat parintele Sociologiei evreiesti. In 1919, un grup de 25 de persoane din orasul ucrainean Zhvanitz, s-au stabilit in acest loc, langa un mic izvor, numit Dilb. In 1968, acesti pionieri, au pus bazele turismului in Kiryat Anavim, deschizand prima casa de oaspeti printre livezile de cirese, piersici, pruni, portocali, langa campurile de cultura a bumbacului.
Vizitand acest oras, aveti ocazia sa va incarcati de istoria culturii mozaice, dar sa va si relaxati intr-un mod foarte placut in hotelurile orasului, ori sa faceti miscare pe unul din nenumaratele terenuri de sport, puse la dispozitia turistilor.
Cel mai recomandat loc de vizitat este Cimitirul Militar, ridicat in cinstea si memoria soldatilor cazuti in Razboiul de Independenta. Atmosfera din interiorul cimitirului este pur si simplu electrizanta, mormintele fiind invaluite intr-o tacere stranie. Principalul punct de atractie, este mormantul lui Ahron Jimmy Schmidt (fost comandant de companie, ofiter din forta publica Hganah), construit din calcar, fiind cel mai inalt mormant.
Mai puteti vizita gradinile Ziva precum si un site ce contine primele asezari (case) ale acestui oras.
Cazarea se poate face in hoteluri precum Hotel Jerusalem sau Hotel Ma’ale Ha Hamisha.
Bucataria traditionala a orasului Kiryat Anavim (precum si a zonei) este, cu preponderenta, bazata pe fructele de mare si puteti lua masa la restaurante traditionale dar si in unele modernizate, renumita fiind cafeneaua Cofee Anan. Puteti opta sa luati masa in Ierusalim sau Abu Ghos ori Tel Aviv, toate trei fiind la foarte mica distanta de Kiryat Anavim.
Accesul catre acest oras este foarte facil, tinand cont ca sunt cel putin trei aeroporturi, la mai putin de 45 de kilometri distanta, dupa care puteti opta pentru autobuze sau taxiuri, pentru a ajunge la destinatia dorita.