Date generale
Marea Moarta este recunoscuta pentru
Cand este indicat sa vizitati Marea Moarta
Este recomandat sa vizitati, in special primavara si vara, cand zilele sunt insorite si vremea va ofera ocazia de a vizita in detaliu locurile. Nici iarna nu este un anotimp in care locul este de evitat, cu exceptia avertizarii ploilor intempestive.
Ce sa luati in bagaj
Climatul difera in functie de sezon. In sezonul turistic (primavara), temperaturile urca in jur de 30 de grade, iar vara veti intalni in mod frecvent temperaturi deosebit de ridicate, deseori peste 40 de grade. Prin urmare, in aceste perioade, va recomandam tinute lejere, cu textura soft, palarii de soare, ochelari si bineinteles, aparatul foto, locul fiind plin de peisaje ce-si merita locul, in albumele dumneavoastra de calatorie.
Ca o recomandare suplimentara va putem spune ca in cursul iernii si al primaverii, puteti intalni ploi abundente, prin urmare si pelerine de ploaie nu ar trebuie sa lipseaca din bagajul dumneavoastra.
Modalitati de plata in zona Marii Moarte
Zona fiind impanzita de comercianti evrei, cea mai uzitata moneda este shekelul, dar puteti cumpara si cu dinari iordanieni. In zona, veti gasi si ATM-uri, in special la hoteluri, tranzactiile financiare fiind foarte usor de efectuat.
Posibilitati de cazare in zona Marii Moarte
La capitolul cazare, zona ofera o larga paleta de optiuni, de la hoteluri de patru si cinci stele, la case de oaspeti si moteluri.
Puteti innopta la Ein Gedi Beit Sarah, la intrarea in Nahal, Casa de oaspeti Masada, complexul de bungalouri Shkedi’s , un loc unic, amenajat discret si care va ofera ocazia de a va petrece vacanta intr-un mod aparte, iar in zonele apropiate locatiei, va recomandam Almog Hotel, Ein Geidi Country Hotel, in oaza Ein Geidi si Le Meridien Dead Sea, Royal Hotel si Prima Oasis, in Ein Bokek.
Alte optiuni ar mai putea fi si hotelurile putin mai indepartate, circa 40 de kilometri distanta, Crown Plaza Dead Sea, Sheraton Moriah, Dead Sea Gardens si Tsell Harim Hotel.
Exista si optiunea camparii, la 500 de metri distanta se afla o zona de campare publica, dotata cu dusuri si toalete proprii.
Pentru a lua masa, in afara de locurile unde sunteti cazati, mai puteti alege restaurantele din imprejurimi, care vin cu o oferta diversa, de la mancarea traditionala a zonei, bazata pe peste si fructe de mare, bucataria traditionala evreiasca (cusher), pana la meniuri occidentale. Va amintim doar cateva din locatiile in care puteti savura bucatele specifice zonei: King’s Castle Restaurant, Ayar, Papa Jay Restaurant, Adom, Muza si multe alte locuri, nelipsite fiind nici produsele gen fast-food.
Viza turistica
Israelul are un program special pentru vize turistice, in parteneriat cu mai multe tari, Romania aflandu-se printre ele; acest lucra va ofera avantajul ca puteti vizita tara, neavand nevoie de viza luata in prealabil, ci o puteti obtine la intrarea in Israel, fie pe aeroport, fie la granita, in momentul trecerii acesteia.