Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Rezervatia naturala Perchiu
Delimitat de culoarul Tazlaului la est, de raul Trotus la sud, si de paraul Caraclau, afluent al Trotusului, la vest, dealul Perchiu are o altitudine maxima de 398 metri, continand in structura sa gresii de Tarcau si calcare dure, precum si argile sau alte roci sedimentare caracteristice flisului neogen al Subcarpatilor Moldovei. Rezervatia naturala Perchiu ocupa aproximativ 206 ha.
In Rezervatia naturala Perchiu se pot vedea: aproximativ 600 specii de plante, multe dintre ele nespecifice regiunii, iar unele foarte rare; specii de arbori si arbusti termofili: stejarul pufos si stejarul brumariu, ciresul pitic sau visinelul, migdalul pitic, scorusul, scumpia; plante ierboase de stepa, unele rare: frasanelul alb, gusa porumbarului, iarba sarpelui ruseasca, sparanghelul pseudoscarbru, sadina. La randul sau fauna este reprezentata de mamifere mici.
Urcand pe culmea dealului veti obtine o panorama a unui sfert din judetul Bacau. Spre vest veti putea vedea Trotusul pana la Targu Ocna, flancat de dealul Magura la sud si de dealul Valcele la nord. In spatele acestora, se pot vedea: creasta Nemirei cu cele trei varfuri principale (Sandru, Tiganca, Nemira Mare), obcina Laposului cu releul TV de pe varf si muntele Carunta. Spre nord puteti vedea dealurile si depresiunea Tazlaului. Daca vremea permite, in partea de sud-est se pot vedea colinele Tutovei din Podisul Moldovei. In partea de sud se deschide depresiunea Casinului iar in departare Muntii Vrancei. Tot de aici veti putea obtine vederi ale comunei Oituz si ale orasului Onesti.
Puteti ajunge pe culmea dealului Perchiu in aproximativ o jumatate de ora pe una din cele 5 poteci de langa terasamentul caii ferate Onesti-Targu Ocna.
GPS - Latitudine: 46.264036, Longitudine: 26.748136
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Rezervatia naturala Perchiu