Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Preeriile Oceanice de Posidonia din Ibiza
Posidonia oceanica este o planta endemica din Marea Mediterana, cu radacini, tulpini, frunze si fructe, care traieste in mediul acvatic, intre suprafata apei si spre o adancime de maxim 40 de metri. Aceasta planta formeaza preerii in Marea Mediterana, numite de asemenea campuri de alge marine, desi nu au nicio caracteristica comuna cu algele obisnuite. Ele formeaza cel mai important ecosistem maritim din Mediterana, echivalent cu padurile din ecosistemele terestre.
Se crede ca in insulele Baleare si Pitiüses exista in jur de 750 km patrati de preerii de Posidonia ce sunt situate pe nisipul marii, rareori pe paturi stancoase. Sunt atat de importante pentru ca aduc o contributie insemnata la bilantul de sedimente ce formeaza barierele de recifi si protejeaza plajele impotriva eroziunii. Aceste plante adapostesc si o multime de animale marine care sunt pe cale de disparitie, salvand de la pieire zeci de specii de alge si pesti acvatici.
In calatoriile cu barca de pe insula exista trasee speciale pentru a admira aceste plante care ajung pana la suprafata apei, si sunt protejate de localnici si de UNESCO care le-a declarat Proprietate Ecologica Mondiala in anul 1999.
GPS - Latitudine: 38.911659, Longitudine: 1.434920
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Preeriile Oceanice de Posidonia din Ibiza