Despre Annecy
Facand parte din regiunea Rhône-Alpes din sud-estul Frantei, Annecy este supranumit si Venetia Alpilor, datorita celor trei rauri ce-si au cursul exact prin inima orasului. Annecy este un centru turistic, religios si industrial al Frantei, situat pe malul lacului cu acelasi nume. Orasul este divizat in doua parti, ce se deosebesc prin relief, vegetatie si nivel de urbanizare: nordul orasului este puternic urbanizat, aflat pe un platou drept, in timp ce sudul este ocupat de masivul Semnoz, intr-o zona preponderent paduroasa. Annecy este si un important nod rutier al Frantei, aflandu-se la intersectia mai multor autostrazi. Asadar, este usor accesibil, atragand anual mii de turisti.
Obiectivele turistice din Annecy ofera o gama variata turistilor interesati de cultura, de istoria sau de traditiile orasului. Palais de l’Isle, denumit si “vechea inchisoare” dateaza din secolul XII si este simbolul orasului, fiind totodata si unul din cele mai fotografiate monumente ale Frantei. Se remarca datorita faptului ca este construit in apa, pe canalul Thiou, care traverseaza orasul.
Castelul d’Annecy este o alta atractie pentru turisti, o constructie monumentala, transformata in muzeu. A fost construit intre secolele XII si XVI, si a fost resedinta contilor de Geneva si a ducelui Genevois-Nemours. Forma actuala nu este si cea initiala, intrucat castelul a fost deseori incendiat, parasit in secolul XVII, si revendicat apoi de catre autoritati care l-au transformat in muzeu. Astazi, in cadrul Castelului d’Annecy, turistii pot admira colectiile de sculptura si pictura autohtone, acvariile cu pesti, fotografii si alte piese ilustrand istoria orasului. De asemenea, edificiul in sine reprezinta o piesa de muzeu, cu turnuri inalte de peste 4 metri, sculpturi in piatra, si gradini panoramice.
Catedrala Sant-Pierre este un lacas romano-catolic al orasului, si monument national al Frantei. A fost construita in secolul XVI de catre Jacques Rossel, insa in perioade de criza si de razboi, a fost folosita ca spital si loc de refugiu pentru femei si copii. A fost ridicata la rang de catedrala abia in anul 1822.
Turistii pot profita si de aspectul de epoca al orasului, de numeroasele strazi pietonale si de spatiile verzi. Podul Indragostitilor (Pont des Amours) este un exemplu tipic de sculptura in fier, datand din secolul XX, iar Gradinile botanice si parcurile pun la dispozitia vizitatorilor o colectie de vegetatie bogata si variata.
Strada Sainte-Claire este un loc de promenada atat pentru turisti cat si pentru locuitorii orasului, pastrand un aspect medieval, cu arcade romantice datand din secolul XVII – XVIII. Rue Royale este o alta strada pietonala, pe care sunt amplasate magazine, buticuri, cofetarii si cafenele tipic frantuzesti. Special amenajata pentru turisti, Rue royale aduce aminte de epoca de glorie a Frantei si de romantismul specific acesteia.
Asadar, orasul Annecy are toate coordonatele necesare pentru o destinatie de vacanta. Cei pasionati de cultura si de istoria Frantei pot opta pentru un voiaj cultural aici, iar turistii dornici de relaxare si de distractie isi pot reincarca bateriile in acest oras tipic frantuzesc, in prezenta adierii racoroase a lacului Annecy. De aici, in scurt timp, pot ajunge fara probleme si pe plaiuri elvetiene, pentru a admira istoria si civilizatia orasului Geneva.