Despre Insula Curacao
Curacao este o insula situata in sudul Marii Caraibilor, pe coasta Venezuelei. Aceasta insula face parte din grupul cunoscut sub numele de insulele ABC, alaturi Aruba si Bonaire.
Curacao are un climat tropical, cu un sezon uscat - din ianuarie pana in septembrie - si un sezon umed - din octombrie pana in decembrie. Temperaturile sunt relativ constante, cu mici diferente pe tot parcursul anului. Cea mai rece luna este ianuarie, cu o temperatura medie de 26,5 ° C, iar cea mai calda luna este septembrie, cu o temperatura medie de 28,9 ° C. Se considera ca Insula Caraibe se afla in afara asa-numitei "zone a uraganelor".
Curacao are unul dintre cele mai inalte standarde de viata din Caraibe. Insula are o infrastructura bine dezvoltata, centrata pe rafinarea petrolului, turism si servicii financiare. Transportul, comertul international, precum si alte activitati legate de portul Willemstad isi aduc, de asemenea, o contributie importanta la economie.
La recifele de corali pentru snorkelling si scuba diving se poate ajunge fara o barca. Coasta de sud are ape calme si, prin urmare, veti gasi multe locuri de scufundare. Zona de coasta a Curacao are golfuri in care sunt ancorate barci.
Turistii pot vizita, de asemenea, Muzeul Kura Hulanda, Muzeul Postal, Muzeul Maritim, Regina Juliana Bridge - cel mai mare pod din Caraibe, Parcurile Nationale Christoffel Shete si Boka, si Acvariul Curacao. Curacao Ostrich Farm este una dintre cele mai mari ferme de struti din afara Africii. Va fi o experienta placuta sa o vizitati. Piata plutitoare, Punda Side, in fond o mini barca care vine din Venezuela si vinde peste proaspat si fructe la cele mai bune preturi, atrage in aceeasi masura localnicii si turistii.
Plajele Curacao sunt concentrate pe coasta de sud, cele mai cunoscute fiind: Kalki, Grote Kenapa, Kleine Kenapa, Jeremi, Lagun, Porto Mari, CAS Abao, Daaibooi Baai, Lui Hook Hut, Habitat Beach, Kontiki Beach, Mambo Beach, Seaquarium Beach, Jan Thiel Beach si Caracasbaai.
Produsele alimentare locale sunt numite Krioyo si constau intr-un amestec de arome si tehnici de preparare. Felurile de mancare traditionale includ intre altele: stoba (o tocana cu diverse ingrediente, cum ar fi papaya, carne de vita sau de capra) si guiambo (supa facuta din bame si fructe de mare).
Antillean gulden (de asemenea, numit Florin) este moneda oficiala folosita, dar euro (€) si dolarul ($) sunt alte monede pe larg acceptate. Bancomatele sunt disponibile in intreaga insula. Valuta poate fi schimbata in general la hotelurile locale, cazinouri si locurile de afaceri. Exista o multitudine de magazine si piete care ofera haine, suveniruri, obiecte de artizanat, precum si alte bunuri.
Cei care doresc sa calatoreasca cu avionul pot alege un zbor catre aeroportul din Curacao, Aeroportul International Hato. Acesta este situat in Plaza Margareth Avraam, pe latura de nord a insulei, nu departe de capitala Willemstad.
Navele de croaziera ajung in Curacao Mega Pier sau Cruise Terminal Curacao. Din aceste porturi veti face o scurta calatorie spre multe dintre destinatiile turistice populare de pe insula.