Calatoria cu avionul in Insula Curacao
Situat in Plaza Margareth Abraham, in nordul insulei Curacao, nu departe de capitala Willemstad, Aeroportul Hato International este principalul punct de acces in insula si al doilea mare aeroport din regiunea Caraibelor. Acesta dispune de numeroase facilitati pentru pasageri de la servicii bancare la zone largi de duty-free, parcare, puncte de informare turistica si birouri de inchirieri auto. Aeroportul este folosit ca destinatie de numeroase companii de pe continetul american dar si din Europa. Totodata, aici isi au sediile centrale companiile nationale de zbor Insel Air si Dutch Antilles Express.
Calatoria de la Bucuresti la Curacao nu este atat de dificila precum v-ati astepta, desi trebuie sa faceti escala in Amsterdam, in timp ce zborul efectiv pana la destinatie dureaza 12 ore.
Calatoria cu autocarul in Insula Curacao
Exista doua tipuri de autobuze pe care le puteti folosi pentru a calatori in insula, Bus si Konvoi. Daca vreti sa ajungeti in localitatile importante, puteti lua autobuzul din capitala, din statia Otrobanda, aflata vizavi de Rif Fort sau din statia situata in fata Postei de la Punda, dincolo de Piata Centrala. In general, statia de la Punda serveste pentru autobuzele care circula spre orasele din regiunea estica a insulei precum Zelandia, Salina si Mambo, in timp ce din statia Otrobanda pleaca autobuzele care acopera rutele din vestul tarii, Piscadera si Westpunt si circula la intervale de 15 minute.
Autobuzele Konvoi sunt autocare de dimensiuni mari si acopera rutele mai lungi, intre principalele localitati, in timp ce bus sunt, de fapt, microbuzele prevazute cu 9-12 locuri, pentru care pretul biletului variaza in functie de distanta parcursa. Acestea au si statii pe care le puteti identifica dupa sigla bushalte si circula in intervalul 6.00 si 20.00 sau pana la 23.00 in unele localitati cum sunt Salina si Mambo.Capitala poate fi strabatuta si pe jos Nu numai ca este mai confortabil, avand in vedere traficul rutier destul de congestionat, dar aveti ocazia sa descoperiti locuri pe care nu aveti ocazia sa le explorati daca va deplasati cu masina sau autobuzul.
Calatoria cu masina in Insula Curacao
Inchirirea unui autotorism de teren este cea mai potrivita modalitate pentru a explora insula Curacao. Exista numeroase companii care ofera servicii in acest sens si care au birouri deshise in incinta aeroportului sau a marilor hoteluri. Aici, autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers. Se recomanda turistilor sa circule cu mare atentie, mai ales ca soselele nu sunt prevazute cu trotoare, conditii in care pietonii circula carosabil. Si animalele sunt o prezentat constanta pe sosele, fapt destul de des intalnit chiar si pe arterele urbane. In Curacao puteti folosi carnetul de conducere romanesc sau permisul de conducere international pe durata sejurului. Semnalizarea rutiera la nivelul tari este destul de redusa si este bine sa fiti prevazatori si sa adaptati viteza la conditiile de drum. Vitezele maxime admise sunt de 45 km/h in zonele urbane, 60 km /h in afara oraselor si 80 km/h pe autostrazi. Benzinariile sunt nemeroase si functioneaza pe durata intregii zile. Daca preferati sa calatoriti cu taxiurile, acestea pot fi identificate dupa insemnele TX si sunt prevazute cu aparat de taxat. In general, stationeaza in apropierea aeroportului, in statiile de la Punda si Otrobanda, dar si in preajma marilor hoteluri.
Calatoria cu feribotul in Insula Curacao
Exista un singur feribot care efectueaza curse regulate intre Punda si Otrobanda. Calatoria este gratuita, iar plimbarea este una relaxanta. Puteti fotografia de pe feribot Podul Queen Emma, cel mai mare pod pietonal din lume, care face legatura intre doua mari zone comerciale. Daca doriti mai multa intimitate, puteti apela la companiile private care inchiriaza ambarcatiuni mai mari sau mai mici, in functie de preferinte si bugetul de care dispuneti si puteti naviga intre insulele invecinate, precum Bonaire sau coasta Venezuelei.